Våte drømmer på utstilling

Har du ikke vært på båtmesse i Düsseldorf? Fortvil ikke, vi har samlet en stor bildespesial fra Europas største båtmesse.

Publisert

DÜSSELDORF: Bli med Båtliv på vandring i hallene i verdens største innendørs båtmesse. Trykk på link nederst i teksten for bildespesial.

Her er 1571 utstillere fordelt på 92.685 kvadratmeter. Største utstiller er naturlig nok Tyskland som disponerer nesten 50.000 kavadratmeter av arealet.  Den norske standen er med sine fem utstillere er på 590 kvadratmeter. I de 17 hallene finner du alt fra superyachter til vannleker, dykking, seilbåter, klassiske båter, stålbåter og selvsagt alle varianter av motorbåter. Egne haller for padling og roing, båtutstyr og maritim mote finner du også på Boot i Düsseldorf. Båtliv har besøkt alle hallene. I denne billedreportasjen gir vi deg inntrykk av hele messen, og presenterer noen av nyhetene, som du kan lese mer om ved å trykke på linkene.

Mange nyheter

Av interessante båter som Båtliv har skrevet om er Galia 670, som er den perfekte kompakt-cruiseren. Fjord har lansert verdensnyheten Fjord 36. Seilbåtene beveger seg mer mot motoralternativet, og seilbåten Casa 33 Speed som klarer 19 knop har hekkaggregat. Messa er ikke bare dyre, uoppnåelige båter for den gjennomsnittlige lommebok. Vi kommer etter hvert med flere billige båter, men en av de billige nyhetene er franske Ocqueteau Ostrema 600. Litt større båt? Bavaria har lansert verdensnyheten 43 HT. Største båt på messa er for øvrig Sunseeker 88. Den 70 tonn tunge yachten markedsføres på nett som en av Storbritannias største og mest luksuriøse yachter for utleie. Sunseeker 88 koster fire luksus kabiner og to salonger. Luksusyachten har en basis pris på 4,3 millioner euro (35 millioner kroner), men med utstyr og avgifter blir sluttsummen i Norge vesentlig høyere.

Båtliv var  tidlig på messa og tok tempen på standen til Windy. Kåring av årets båt i Europa har det også vært. Tre norske båter kjempet om å bli årets motorbåt. En av dem vant, og kan ta med seg den gjeve tittelen til Norge.

Gucci på kjøl

En av båtene som har fått mye oppmerksomhet, spesielt for damene er italienske Riva, med sin rålekre Guccibåt, som du kan se noen bilder av i bildespesialen. Riva har her samarbeidet med Gucci for å lage en hyllest til 60-tallet, La Dolce Vita (Det søte liv). Båtliv kommer med en egen artikkel om Gucci-båten.

Etter et år med salgsvekst på fem prosent, sier 40 prosent av båtforhandlerne i Tyskland at forretningsforholdene nå er bedre enn i fjor. Dette fremgår av en undersøkelse den tyske båtbransjeforeningen har gjennomført blant sine medlemmer.

Messa startet lørdag (22. januar) og stenger førstkommende søndag (30. januar).

Powered by Labrador CMS