Bybåter i Oslo

Høyrepolitikerne Beate Auke og Pia Farstad von Hall vil ha bybåter med elektrisk utenbordsmotor, båtplass og ladepunkter flere steder langs Oslos sjøfront.

Høyre vil videreutvikle bysykkelkonseptet i Oslo

Vil gi flere muligheter til båt- og sjøliv

Publisert Sist oppdatert

— Høyres forslag om bybåter er en videreføring av bysyklene i Oslo, og vil gi mange flere muligheten til båt- og sjøliv, sier Beate Brovig Auke (H) til VårtOslo.

— Bybåter med miljøvennlig, elektrisk utenbordsmotor kan være et nyttig fremkomstmiddel. Folk kan for eksempel ta en bybåt fra Sørenga til Tjuvholmen. På samme måte som folk bruker bysykler, kan man forflytte seg på fjorden, sier bystyrerepresentant Pia Farstad von Hall til avisen.

Sammen lanserer Høyrepolitikerne forslaget om bybåter i Oslo. Et slikt tilbud foreligger allerede i København og Malmø. En ordning som i likhet med bysyklene kan gi alle en mulighet til å komme seg på fjorden og nyte sjølivet, skriver Arnsten Linstad i byavisen VårtOslo.

Les mer her: https://vartoslo.no/hoyre-vil-ha-bybater-i-oslo-flere-kan-fa-oppleve-fjorden-og-batlivet/?fbclid=IwAR01qQx0v79TqskJPGefRpQyIHVZ0X6oNfhIJr6anBcdbTu-jxcae2YFEVk