METS: Verdens største messe for båtutstyr

– Viktig arena for båtbransjen

På verdens største utstyrsmesse for båter består den norske paviljongen av fire utstillere. – For oss er dette viktig arena, sier Geir Horst Søraker i Ertec.

Publisert Sist oppdatert

Rekordmange 1471 utstillere konkurrerer om oppmerksomheten på verdens største messe for båtutstyr. Hit har også noen få norske funnet veien, men i år er den norske paviljongen ganske så liten. Her finner vi Ertec, Polyform , Regatta og Sleipner.

Geir Horst Søraker står på standen til Ertec, som har produkter i aluminium, glass og syrefast stål til båter. Etter at Ertec ble etablert i 1984 har de vært på METS 19 ganger

METS i Amsterdam er blitt arrangert fra tirsdag til torsdag denne uken. Dette  er verdens største messe for båtutstyr. Sett i antall utstillere som er rekordstort kan tyde på håp om oppgang i båtbransjen. I fjor hadde METS 1385 utstillere. I år er det enda flere, så mange som 1471 utstillere. Og her vises det alt mulig av båtutstyr og tilbehør. Dette er en bransjemesse der et stort antall båtbyggere finner det de skal ha i deres kommende produksjon. I alt ventes det om lag 22.000 besøkende, de aller fleste fra bransjen - så dette er viktig arena.

– Dette er den viktige messen for Ertec. Hit kommer mange av våre eksisterende kunder. Vi får tid til å snakke sammen, og får også snakket business, sier Søraker til Båtliv. Han legger til at denne arenaen er viktig for å bygge nettverk i bransjen.

– Det er synd at det er blitt så få norske aktører her, men det reflekterer på en måte hva som har skjedd med bransjen i Norge, sier Søraker. Han forteller at han nylig har hatt en mulig fremtidig kunde innom som har kommet innom tre ganger i løpet av messen Nå nærmer det seg en avtale, som Ertec neppe ville fått uten tilstedeværelsen.

– Hadde bare vært her av og til ville vi ikke blitt fremstilt som den seriøse aktøren som vi ønsker å være. Vi har bestemt at vi kommer til å være her fremover, sier Søraker.

METS har også en hall for de virkelig store, med egen super-yacht-paviljong. Her er det ikke mindre enn 265 utstillere som konkurrerer om oppmerksomheten blant yachtverftene som besøker messen. METS er også kjent for Dame Award, som er båtbransjens mest prestisjefulle pris for båtutsyr. Hovedprisen i år gikk til Torqeedo Cruise FP som har utviklet en  mindre elektriske motorer for små motorbåter og seilbåter.

Powered by Labrador CMS