Viksund på full fart til Grønland

For første gang på flere år har Viksund levert en 360 St Cruz med hardtop! Båten skal gå i oppsyn på Grønland, og er utstyrt med to VP D6 motorer på 310 HK hver.

Publisert

Akkurat nå befinner båten seg om bord i en lastebåt på vei til Nuuk på Grønland. Der skal den gå som oppsynsbåt for det Danske/Grønnlandske fiskerioppsynet.

Viksund har også tidligere levert en del båter til Grønland, men da hovedsakelig sjarker, og combi-båter.

Båten er er utstyrt med hele 620 hester! To Volvo D6 310 hk, med hekkaggregat. Det var derfor også knyttet en del spenning til hvilken fart båten ville oppnå. GPS målingene under prøvekjøring viste 41.3 knop, og med dette er det den raskeste 360 St Cruz noensinne levert i fra Viksund. Skroget hadde ikke noen problemer med den høye hastigheten i følge verftet.

Ser man bort i fra motorkraften er båten stort sett utstyr med standardutstyr. Grunnet båtens bruksområde måtte verftet likevel ”skreddersy” en salongløsning, for at man skal kunne sitte tre personer i fartsretning, i opphøyet posisjon. Dette ble løst ved en ”vippesofa løsning”.

Båtliv kommer tilbake med en større test av nettopp Viksund 360 St. Cruz flybridge i nummer tre, som kommer i begynnelsen av april.

Powered by Labrador CMS