VHF-basestasjon åpnet på Mjøsa

Nå kan nesten ti tusen småbåteiere glede seg over VHF- radio på Norges største innsjø.

Publisert

Med et titalls representanter fra blant annet Redningsselskapet, Telenor, Røde Kors, og et par journalister som vitner ble den første VHF-oppringingen fra Skiblander til Tjøme Radio foretatt  midtfjords mellom Hamar og Vestre Toten ca klokken 1200 den 29.august av Nygaard i Maritim Radio.

Med hele 15 båt- og fiskeforeninger har det lenge vært stor interesse for å få VHF-dekning på Mjøsa. Et par måneder etter at Maritim Radio feiet sitt 100-årsjubileum, kan båtfolket på landets største innsjø glede seg over åpningen av landets første maritime VHF-basestasjon i innlandet.

Etter tirsdagens offisielle åpning av radiosambandet er Mjøsfolkene tilkoblet Tjøme Radio, og dermed også de internasjonale nødkanalene 16 og 70, samt arbeidskanalen 20.

En som var glad for den nye basen var Skiblander-kaptein Harald Rasmussen.

–  Savnet har vært der lenge, så dette er vi glade for, sier kapteinen på Mjøsas hvite svane, som innrømmer at han også drømmer om bredbåndsforbindelse en gang i fremtiden.

I forbindelse med åpningen av den nye VHF-basen vil det bli tilbudt VHF-kurs til alle som er over 16 år og er interessert.

Kurset går over fire kvelder, og avsluttes med en times  eksamen. Årsaken til at det kreves sertifisering for bruk av VHF er at ukyndig bruk av radiokanalene kan medføre forstyrrelser på kanalene eller at viktige meldinger kan misforståes. 

For mer informasjon om VHF kurs for beboere i Mjøsområdet, kontakt Jan Aarum på tlf: 61 16 95 05 eller e-post: [email protected]

 

Powered by Labrador CMS