Vest fra 1891 vant kåringen

Det var redningsvesten fra dampskipet «Seimstrand» fra 1891, som gikk av med seieren i Redningsselskapet kåring av Norges eldste redningsvest.

Publisert

ELDST: Førsteplass går til Sissel-Anny Hjelmtveit som har sendt oss denne redningsvesten fra 1891. Her er mannen hennes, Arnulf, på livbeltekista med skipsklokka til "Seimstrand". Foto: Sissel-Anny Hjelmtveit © Redningsselskapet).

Det var Sissel-Anny som sendte inn bildet av redningsvesten med sin mann Arnulf som «modell» på bildet.

Sissel-Anny Hjelmtveit vant kåringa av Norges eldste redningsvest,med livbeltet fra dampskipet «Seimstrand» som ble bygget i1891, skriver Redningsselskapet.

Hun forteller følgende om vesten og båten den tilhørte:

– Båten var fortøyd ca. 800 meter frå garden her, ved Seimsfjorden, då han sokk ei uværsnatt hausten 1924. Båten vart deretter seld til Island. Men oldefar til mannen min tok vare på mange gjenstandar frå båten før han vart seld. Difor har livbeltet lege på tørkeloftet i huset på garden her i lag med skipsklokke, kompass og logg og seglduk. Redningsflåten og anna står framleis i naustet vårt. Livbeltekista og ymse anna stod i reiskapsskuret på garden.

På andreplass kommer Tor Håvard Sekse som har sendt oss bilde av en redningsvest han fant for tretti år siden. Den er fra et skip som het "Kong Sverre", trolig fra tidlig 1900-tall. Sekse fant vesten i et nedlagt venteskur langs Suldalsvannet for tretti år siden.

Les hele historien her

Powered by Labrador CMS