Feiring på bryggekanten

Båtliv er kommet til  Kristiansand og endestasjonen på sommerens båtokt. Her fikk vi plass mellom en lystig gjeng fra Jørpeland og Tau i Ryfylke, som feiret to 45-årsdager.

Publisert

HOVEDBILDE: Fem båter fra Jørpeland, Tau og Stavanger samlet seg til fest og feiring på bryggekanten. Foto: Linn Krogh Hansen.

Kristiansand;

Sommerens Båtlivtokt er kommet til veis ende. I tre uker har tilsammen syv av oss vært på sommertokt med en Jenneau Merryfisher Marlin 855 fra Oslo til Kristiansand, med en snarttur innom svenskekysten. Vi har sendt live fra båten med GoPro-kamera på hekken underveis fra havn til havn, samt hatt live akterdekkprat med personer vi har møtt i havnene nesten hver kveld kl 20.00 fra akterdekket. Vå, ved veis ende, har vi problemer med tregt internett, så kveldens sending gikk ut. Vi er imidlertid ikke helt ferdig, og vil publisere de siste sakene i løpet av de neste dagene.

I ettermiddag kom vi til Kristiansand, hvor det ikke overraskende var stappfullt. Båtliv fikk plass utefor en Viksund 360 St. Cruz, som er en av tilsammen fire båter med med båtvenner fra Jørpeland som kjenner hverandre fra hjemstedet utenfor Stavanger.

På land blir vi invitert på kaffe og kaker, og møter vi to parykkledde menn i sin beste alder. Kakene er i anledning Viksundeier Erling Bratthammer og Fairline 47-eier Hans Henrik Reians sine 45 årsdager.

– Jeg vet ikke hvor mange vi er, men mellom 30-40 personer tipper jeg, med alle motorbåtene og to seilbåter, forteller Lena Bratthammer fra Viksunden. For anledningen er de 12 om bord med stort og smått, fra ett og et halvt år til 45, forteller Bratthammer.

Viksunden var forøvrig den første 360-med tre kabiner, og ble omtalt i Båtliv i desember 2010.

Powered by Labrador CMS