Verdens raskeste megayacht til salgs

Et stykke transatlantisk historie kan bli din. «Gentry Eagle», verdens raskeste yacht er til salgs.

Publisert

«Gentry Eagle» er verdens raskeste megayacht, med en transatlantisk rekord bak seg med legenden Tom Gentry som seinere omkom i en båtkrasj.

Fartsrekorden ble satt over Atlanteren med en tid på 62 timer og 7 minutter. Megayachten har også rast fra Miami til New York på tiden 19 timer og 17 minutter.

Som eieren Norman Gentry skriver på nettsiden gentryeagle.com, er dette er en unik mulighet for å bli eieren av denne prestisjefulle yachten.

Store krefter

Yachten er motorisert med to MTU på 3480 hestekrefter hver, men det er ikke dette alene som får denne 112-foteren til å sette den rekordhøye farten. I tillegg er megayacten utstyrt med en 4500 hestekrefters turbindrift som dytter den opp de siste knopene, til 63 knop. Når vi kommer til alt av motorkraft i denne yachten, har den 11.500 hestekrefter totalt. Det skulle utgjøre nærmere to millioner kroner bare i hestekraftavgift.

Med slik motorisering og fart kommer drivstofftanken på 37.000 liter godt med. Holder den cruisingfart klarer den en strekning på 1500 nautiske mil.

Luksuriøst

Salongen, baren og førerhuset betegnes av selgeren som ultraluksuriøs, og  eksteriørmessig er det heller ikke mye å sette fingeren på, selv for den mest kresne. Bildene viser også svært luksuriøse kabiner.

Powered by Labrador CMS