Sjøfiske

FLOTT FISK: Sjøørret er en morsom sportsfisk, og smaker også fortreffelig, særlig fisk som veier rundt 6–7 hg.
STANG OG SNELLE: Til dorging etter sjøørret bruker du ei haspelstang og den snelletypen du trives best med, enten haspel eller multiplikator.
STANGHOLDER: Du kan enten holde stanga i hånda eller, som her, bruke en stangholder. Sistnevnte er særlig praktisk for den som kjører båten.
HUSK HÅV: Håv er viktig, og til båtfiske bør den være av den langskaftede typen. Å henge over ripa for å prøve å få tak i en sprellende sjøørret er sjelden lurt.
WOBBLERE: Det som skal lure sjøørreten, kalles wobblere. De er laget av plast eller balsatre. Det viktigste er at de er av den flytende typen, eventuelt intermediate. Synkende wobblere egner seg best til kastefiske. Når det gjelder farger, er ...
POTENSIELL GODPLASS: Om våren, når det fortsatt er kaldt i vannet, er sørvendte, grunne bukter ofte gode fiskeplasser. Og særlig om det er en bekk med ferskvann i nærheten. Skjær og holmer er ofte også veldig bra.
FULLRIGGET TROLLINGBÅT: Du kan dorge med de aller fleste båter, men noen båter er spesiallaget for denne form for fiske, som denne engelske Warrior-båten, som er rigget med dyprigger og annet utstyr som entusiastene ikke klarer seg uten.
LØKKEKNUTE: For at wobbleren skal bevege seg fritt, er det bedre å bruke en løkkeknute enn den gode, gamle slukknuten som mange kanskje kan fra før.

Nå napper sjøørretten

Har du tilgang til båt og er glad i å fiske, er april den aller beste måneden for å dorge etter sjøørret. Tekst: Krister Ottesen.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke spesielt vanskelig eller utstyrskrevende, men det er litt annerledes enn det tradisjonelle dorgefisket etter makrell, som mange bedriver om sommeren.

Den vanligste måten å fiske makrell på, er med ei harpe og en hekle bestående av fargerike «gummimarker». Enkelt og greit. Til sjøørretdorging bruker vi stang og snelle isteden; det gjør fiskeopplevelsen bedre og mer spennende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER