Raymarine med ny e-serie

Syv nye multifunksjonsdisplay (MDF) i tre ulike størrelser er på vei fra Raymarine.

Publisert Sist oppdatert

Den nye serien har fått navnet ES, og vil erstatte E-serien. Største forandringen ligger i det visuelle. Raymarine har tonet ned formspråket som gjør at instrumentet blir mindre prangende på instrumentbordet. Det blir nå vanskeligere å skille Garmin, Simrad og Raymarine på første øyekast. Plotteren er bygget for flat montering og har en stor glassflate. Dessverre fyller ikke skjermen hele denne flaten.

I forhold til den tidligere e-serien er det færre knapper. Zoom-knappene er borte. Også den nye serien er hydrid-touch, hvor du kan velge mellom å bruke knapper, eller navigere via berøringsskjerm.

Syv modeller

De nye MDF-instrumentene kommer i tre ulike størrelser med skjermer på 7, 9 og 12 tommer. Oppløsningen er lik som på forrige e-serie, og matcher konkurrentene. 9-tommeren har samme oppløsning som på 7-tommeren. Med 800 x 480 pixler så ligger nok det under det du har på mobiltelefonen, men lysstyrken er på hele 1250 nits. Det gjør skjermen lesbar selv i sterkt sollys.

Alle tre størrelse kommer i flere utgaver. Den minste kan leveres helt uten sonarfunksjon, mens de to store kan leveres med sonar med eller uten mulighet for å tegne opp bildet av bunnen under båten.

Mer enn kart

Raymarine gjør det mulig for brukeren å velge karttype. Både C-map og Navionics fungerer fint. Raymarine utvikler også egne gratiskart, Lighthouse.

De nye es-instrumenetene har innebygget Wi-Fi og Bluetooth og kan linkes sammen med mobile enheter. Raymarine samarbeider med svenske Empir Bus, og med deres strømsystem om bord kan du bruke plotteren til å kontrollere det meste om bord.