Tjuvholmen vannfestival

Sjøens allsidigheter på Tjuvholmen

Sjøen kan brukes til så mangt og den har mange goder å by på.

Publisert Sist oppdatert

At sjøen er en enorm ressurs til forlystelse og adspredelse ble til gangs vist under Tjuvholmen Vannfestival i Oslo denne helgen. Det er et vell av aktiviteter som kan foregå på og i sjøen, men ikke nok med det – sjøen representerer et matfat uten like. Dette fikk de besøkende på Tjuvholmen en smakebit på – bokstavelig talt – denne helgen.

Foruten debut-runden i seilsportsligaen som foregikk på vannspeilet på sørsiden av den nye bydelen i Oslo, var det flust av aktiviteter besøkende på Tjuvholmen både kunne se på og ta del i.

Se også: Nå blir det laksefest i Åsgårdstrand

Se også: Mossingene vant alt

Populære fiskesprett

– Det kanskje aller mest populære var NM i fiskesprett, forteller Mikkel Thommessen, som var en av arrangørene av festivalen.

Et las med flate steiner var tilkjørt, og mer enn hundre deltagere forsøkte å få steinene til å sprette flest ganger bortetter vannflaten i kanalen mellom boligene, butikkene og spisestedene. Det ble konkurrert etter utslagsmetoden med en avsluttende finale på søndag – og mon tro om ikke kanalen er blitt noen centimeter grunnere etter konkuransen?

150 meter hurtigpadling med landets beste utøvere var også et populært innslag, likeså konkurransen «last man standing» der det gjaldt å stå lengst mulig oppreist i de smale og smekre racerkajakkene padlerne bruker.

Mange mennesker

Man kunne også prøve seg på dragebåtpadling, barn fikk en tur med Redningsselskapets Elias-båter, det var 49er FX-duell, Laser- og RS Feva-seiling på små og trange baner. «Christian Radich» lå til kais og kunne besøkes og mye annet.

Populært var også smaksprøver av laks og sushi.

– På lørdag hadde vi beregnet smaksprøver til 6000 mennesker, men det gikk vi fort tomme for, sier Thommessen, som med det antyder hvor mange som besøkte festivalen denne dagen.

I gråværet søndag var det ikke like mange som under den solfylte lørdagen.

– Vellykket og vi må vel kunne si at arrangementet har satt seg, konkluderer Thommessen.

Powered by Labrador CMS