STOR FORSKJELL: Ikke alle kikkertene tålte vanntesten.
10 KIKKERTER: I denne testen er egenskapene til ti rimelige kikkerter blitt vurdert, blant annet av journalist Jørn Finsrud.
I BRUK: Det kan være vanskelig å holde en kikkert stille i båt. Forsøk å bare hvile den på fingertuppene på den ene hånden.
KANTSKARPHET: Ved å henge opp tre plakater ved siden av hverandre ble kikkertenes kantskarphet vurdert.
I BOKS: Det kan være smart å ha et eget sted å oppbevare kikkerten.

Mange holder ikke vann

Båtliv har testet ti vanntette kikkerter som koster mindre enn 2500 kroner. Halvparten av dem var ikke vanntette. Ikke overraskende kommer de dyreste kikkertene best ut.

Publisert Sist oppdatert

Kikkerter til under 2500 kroner har blitt veldig mye bedre de siste tiårene. Ved nærmere undersøkelse viste det seg likevel at flere av dem, bokstavelig talt, ikke holdt vann.

Naturlig nok er det viktigste at kikkerten faktisk virker når vi trenger den. Selv om den nettopp fikk en dusj med saltvann over seg, eller gikk i dørken med et smell. I denne testen tar vi for oss vanntette kikkerter. Vi har sjekket om de tålte å dyppes i saltvann i noen minutter. Det var det ikke alle som gjorde. Vi har ikke sjekket hvor mye støt og slag de tåler. Her må du sjekke hva produsenten oppgir. Generelt kan man si at billige kikkerter ofte har enkel innfesting av linsene, som gjør at de kommer ut av stilling ved støt. Da kan det fort skje at de to delene av kikkerten ikke ser samme vei lenger. Du ser dobbelt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER