Syv nyheter fra Jeanneau

Franske Jeanneau har store og små nyheter på gang for 2015. Se billedspesial.

Publisert

I en fersk pressemelding presenterer Jeanneau sine nye modeller for neste år. Dette dreier seg om seks-syv nyheter i størrelsen fra 15 til 43 fot.

Cruising

I segmentet for innenbordsmotorer satser den franske giganten på videreutvikling av de såkalte Velasco-modellene. Dette er relativt rimelige bobåter av cruisingtypen med store flybridge. 43-foteren ble lansert i fjor vår, og kommer nå med en noe mer klassisk flybridgeløsning under navnet Velasco 43 F.

Den virkelige nyheten er imidlertid en helt ny lillesøster med navnet Velasco 37 F.  Begge båtene er utstyrt med aksling og thrustere, som gir en rimelig og driftssikker løsning sammenlignet med moderne POD-løsninger.

Båtliv har testet Velasco 43 som opprinnelig ble lansert under navnet Voyage 42.

Båtliv har prøvekjørt denne båten. Artikkelen finner du i vårt arkiv her.

Solbading

Leader 36 er en sportcruiser som kan fås i to versjoner: Open eller Sport Top. En ideell båt for kortere familieturer, ifølge produsenten. Båten har mye uteplass og store muligheter for solbading. Leader 36 er designet av Garroni Design.

Fiske

Styrhusbåter med utenbordsmotorer har hatt suksess på det norske markedet de siste årene. Jeanneau har tatt en vesentlig del av markedet med sine Merry Fisher-modeller. Nye Merry Fisher 695 er laget for dagsturer og korte overnattingsturer. Båten har en stor utendørs salong, som kan omgjøres til solseng. Innvendig er det fireseters spisesalong, som kan omgjøres til køye. I forpiggen kan man velge å få installert sjøvannstoalett. Båten har fire køyeplass uansett løsning.

Båtliv har tidligere prøvekjørt Merry Fisher 695 Marlin. Artikkelen finner du i vårt arkiv her.

Dagsturer

Jeanneau lanserer også to nye daycruisere for utenbordsmotor opp til 300 hestekrefter. Cap Camerat 7.5 CC-modellen har hentet inspirasjon fra amerikanske sportsfiskebåter og byr på mye stuveplass. Salongen forut kan omgjøres til solseng. Søsterbåten Cap Camerat 7.5 WA har en kabin forut med dobbeltkøye og byssebluss og et avlukke for toalett.

Powered by Labrador CMS