Styr unna fuglereservatet
Styr unna fuglereservatet

Styr unna fuglereservatet

Det gjelder å ha øynene med seg og respektere fuglelivet på sommerlige skjærgårdstokt. Ellers kan det vanke stive bøter.

Publisert

Fire personer som ble bortvist fra et fuglereservat sør for Hvaler i går fikk oppleve at politiet tar brudd på verneforskriftene alvorlig. De må tilsammen betale 20.000 kroner i bøter.

I hekkesesongen er det strengt forbudt å gå i land på naturreservatet Vesleøy, like vest for Akerøya. Men mange ignorerer skiltingen og bare i går ble altså fire personer bortvist fra øyen og ilagt saftige bøter da politibåten kom til stedet.

- Det er skiltet på alle bauger og kanter der ute om at det ikke er lov til å gå i land, så det er egentlig ingen unnskyldning for å gjøre det, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Per Tommy Antonsen til NRK.

I hekketiden er ferdsel på land stort sett totalforbudt i sjøfuglreservatene, og det er også i mange tilfeller forbudt å gå nærmere land enn femti meter. Ferdselsforbudperiodene kan variere, men er gjerne perioden 15. april til 15. juli. Fylkesmannen eller kommunenes miljøvernetater gir supplerende opplysninger om fredningstider og ferdselsregler i ditt nærområde.

Bildet: Hekkende tjeld og andre rettmessige innbyggere i fuglereservatene må få ro i fredningstiden. Foto: wikipedia.org

Powered by Labrador CMS