Nå starter Mat & Trebåtfestivalen

I dag, fredag starter årets største sommerfest i Halden: Mat- & Trebåtfestivalen. Det varsles sydlandsk stemning på Sydsiden helt frem til søndag.

Publisert

Noen nyheter er det i år, men festivalen blir likevel lett gjenkjennelig for faste festivalgjester, med masse folkeliv og et utall trebåter av alle typer sentralt beliggende på havnen.

Den største forskjellen fra tidligere er at arrangørene legger enda større vekt på mat-aspektet: Torget blir en kjemperestaurant der lokale spisesteder byr fram sitt beste av mat og godt drikke, mens ti kokker inntar et fellestelt i regi av Kokkenes Mesterlaug i Østfold. Også ungene blir tatt godt vare på i matveien, sammen med kokker og konditorer inviteres de yngste til å lage grønnsaksuppe, marsipanfigurer og fruktsalat.

I tillegg lokker arrangørene med konserter fra to scener, øltelt, tivoli og annen moro; i kveld blir det Taube-spel i kveld og i morgen kveld er det klart for bryggedans.

Mat- & Trebåtfestivalen holder det gående helt frem til søndag ettermiddag, og flere tusen gjester er ventet til østfoldbyen. Og - hele tiden blir det rikelig anledning til å beskue vakre trebåter av alle slag.

Du finner hele programmet på www.visithalden.com

Powered by Labrador CMS