Snekke med plass

Storsjö 720 Open er godkjent for 14 personer, og selv om alle sitter er det nærmest danseplass på dørken på den 7,2 meter lange snekka.

Publisert

Båter i Sjøen/Sandvika: Den svenskproduserte snekka er bygd på skroget til Diana, Eller Skagerak, også kalt Ramin 720. Leif Eikeseth som er grunnlegger av Storsjö, og som har designet den nye snekka har lagt vekt på åpen båt, men med god stuveplass – til og med soveplass om det er ønskelig. Eikeseth åpner luka ved forpiggen. Her er det ventilasjon og to personer kan til nød sove på dørken, men hovedsakelig er det god stuveplass. Også helt akter er en tilsvarende luke, og Eikeseth vurderer å sette på ventiler også der, slik at denne plassen også eventuelt kan brukes til overnatting. Og under dørken er det også god stuveplass, og til og med en mindre luke som raskere kan åpnes, om båten brukes til fiske, og bruker plassen til fangsten.

Skroget er spesialformet slik at motoren er montert under dekk uten forhøyet motorluke slik man ser på mange snekker. Prisen med en 20 hk Yanmar starter på 349.000 kroner. Båten kan også leveres med kjørekalesje, innredet forkabin med kabinlys og toalett. I tillegg kan båten leveres som elektrsik, da med Mastervold på 10 kw og oppover. Båten som er stilt ut på Båter i Sjøen har Yanmar 30, som ifølge Eikseth da gjør 12 knop, som bør være fin snekkefart.

For å bevise snekkas kjøregenskaper vurderer produsenten å ta en tur fra Trøndelag til Island til våren, en tur Eikeseth mener vil ta om lag en uke.

Powered by Labrador CMS