Smult hav med mange havner

Mellom Sverige og Finland ligger øyer og holmer strødd utover som perler på et sølvfat. Og midt i båteldoradoet finner vi det lille øysamfunnet Åland. Hvorfor ikke ta et tokt i østerled i sommer?

Publisert Sist oppdatert

Stockholmsskjærgården: Mellom Sverige og Finland er det titusenvis av øyer, og mange sjarmerende havner. Det er mulig å kjøre båt tvers over Sverige fra Göteborg til Stockholm gjennom Götakanalen. Farvannet egner seg godt for motorbåter med mange havner og smulere sjø enn vi er vant med i Norge.

Etter fire sesonger i østerled får ikke NRK-produsenten Anders Talyor Larsen nok av denne myke og mangfoldige skjærgården. Båtliv har vært med ham på båttur fra Finland til Sverige.

Skjær, holmer og øyer ligger strødd hele veien mellom Stockholm i vest og Åbo i øst. Åbolands skjærgård omfatter 20.000 øyer. Det vesle øysamfunnet Åland i vest skryter av 6700 øyer og enda flere opplevelser, så valgmulighetene er mange. I tillegg kommer den omfattende Stockholmsskjærgården samt Finlands skjærgård østover i Finskebukta. Fra Finland er det heller ikke så langt til de baltiske landene eller til storbyen St. Petersburg i Russland, om man ønsker en ordentlig langtur med varierte opplevelser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS