Skipper i egen stue

Båtliv har prøvd gigantiske skip i verdens mest travle havner og speedbåt i ferieparadis. Det beste av alt: Vi gjorde det i egen stue. Last ned demo og prøv selv!

Publisert Sist oppdatert

Båten rir på bølgene og det er ikke noen tvil om at det er krevende vær vi har begitt oss ut på. Vi har valgt et oppdrag på Ship Simulator 2008 som går ut på å redde skipsbruddene utenfor Bergen.

Med simulatoren kan du se båten overfra eller på siden, i fugleperspektiv, noe som gir deg god oversikt. Det er også mulig å ta plass i førersetet og bevege seg rundt på båten.

Redningen er nær

Forut skimter vi et lite en stor tankbåt, når vi balanserer på toppen av en bølgetopp. Så er den borte. Hvor ble den av? Vi følger retningen en liten stund til, og plutselig er det noe foran oss. En rød nødrakett skytes opp og det er ikke lenger noe tvil om hvor vi skal. Når vi kommer fram finner vi tre personer kavende i vannet. For at vi skal plukke dem opp må vi holde oss innenfor en viss radius med mindre enn to knops fart. Etter at de skipsbrudne er oppe skimtes to andre nødraketter. mannskap fra to livbåter blir plukket opp.    Drømmen om å få transportere de skibsbruddene til Bergen knuses av en grønn sirkel på åpent hav. Etter fem minutters kjøring er det her oppdraget fullføres. Mission completed.

Ingen racer

Speedbåten er den største skuffelsen med Ship Simulator. Her er det mye å gå på for at det skal kunne kalle seg simulator. Oppdraget med speedbåten betegnes som den optimale ferie – hopping rundt Phi Phi. Speedbåten er utstyrt med to hekkagregater, som ikke beveger seg. Her er det heller ikke mulighet for å trimme, så båten kommer aldri opp i plan, ikke en gang i 75 knop. Svingningen er også en sorg for speedåten. Denne simulatoren er nok beregnet på store båter, og burde aldri markedsføres med småbåtopplevelse, som her gir følelse av å sitte med et dårlig dataspill.

Les mer om testen av simulatoren i neste Båtliv.

Her er noen av funksjonene Ship Simulator 2008 har:

  • Dynamiske bølger med realistiske bevegelser av fartøy
  • Langtransport mellom store havner
  • Synlige skader
  • 30 forskjellige oppdrag. I tillegg har det kommet en oppgraderingspakke med 20 nye oppdrag.
  • Dag, natt og værsystem
  • Tre nye miljøer fra forrige utgivelse (2006) – San Fransisco, Southampton, og Marseille.
  • Seks nye båter, alle med muligheter for å gå rundt på båten
  • Mulighet for å styre kran
  • Avansert 3D-grafikk
  • Realistiske bølgebevegelser mot båten

Maskinkrav:

Operativsystem: Windows 2000, XP eller Vista

Prosessor: 2,4 GHz

Grafikkort: GeForce 5900 eller ATI 9600 Pro / X600 (128MB)

Last ned demo

Se video