Boot 2018

Rotasjonsstøpt mini-livbåt

Liten, lite pen og uendelig praktisk. Whaly 450 Classic vinner ingen missekåringer, men dette er en båttype mange kan ha glede av.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med norske Pioner bygger nederlandske Whaly sine båter av rotasjonsstøpt polyetylen, men akkurat slike «mini-livbåter» leveres ikke fra Pioner. Og ettersom Whaly per i dag ikke selges i Norge er tipset herved overlevert produktutviklerne på Bjørkelangen.

Les også: Eneste norskbygde båt på Boot

Whaly 450 Classic er slett ikke noen rask, planende båt, men snarere en trivelig liten deplasementbåt som tøffer stødig av gårde med temmelig små motorer. Dessuten er lasteevnen rett og slett imponerende: Den 4,37 meter lange båten er godkjent for åtte personer innen fartsområde D og mer normale fire personer for røffere CE-klasse C-forhold. 

De som liker litt farger kan også trøste seg med at Whaly 450 Classic leveres i langt kvikkere kulører enn den triste, grå-grønne messebåten vi så i Düsseldorf.

Med bra seter, styrekonsoll, kalesje og dobbel kjøl for lettvint strandsetting er Whaly 450 Classic et morsomt alternativ til mange andre båttyper, både for hyggeturer på fjorden og for fiske og ikke minst krabbefangst. Skroget er dobbelt og fabrikken lover både enorm stødighet og vedlikeholdsfri robusthet. 

Hva Whaly 450 Classic ville kostet i Norge vet vi ikke, men prisene for grunnmodellen uten kalesje starter på vel DKK 32 000 fra fabrikkens danske forhandler. Største motor er 8 hk og ettersom dette er en deplasementbåt med stor lastekapasitet bør el-drift med rimelige blybatterier være meget aktuelt alternativ til bensin.