Dyr promille i mikroskopisk båt

En 51-åring som fikk trøbbel med store bølger i sin ni fots jolle med en firehester på hekken må betale dyrt for miseren. Han hadde en promille på 1.03, og boten ble 10.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var 31. august i år at Hundvåg-mannen kullseilte utenfor Oljemuseet i Stavanger med den lille båten. Han hadde på seg kraftige støvler og en tykk jakke, og kom seg ikke i land før noen fikk kastet ut en livbøye.

Jollehavariet resulterte i politietterforskning, og i tingretten innrømmet mannen at han hadde drukket øl under båtturen - i tillegg til at han hadde inntatt litt kodein før han la ut på tur. Ifølge Rogalands Avis tok han også mer kodein for å roe nervene etter uhellet.

Kodein er et opiat som er i slekt med morfin, og finnes i en del legemidler.

I formidlende retning trakk retten frem at en jolleferd med så liten påhengsmotor neppe utgjorde det helt store farepotensialet, men tingrettsdommerne mener likefullt at 51-åringen bør få en følbar reaksjon. De to kodeindosene og ølet ble anslått til å ha gitt en samlet promille tilsvarende 1,5-2,0.

Tingretten valgte å frifinne ham for bruk av narkotisk stoff etter en situasjon som kunne føre til politietterforskning, men han ble dømt for promillekjøringen: Båtturens pris ble dermed hele 10.000 kroner i bot og 15 dagers betinget fengsel.