Rålekker gullfisk

Goldfish 30 SC er en god grunn til å reise til båtmessa i Gøteborg. Her er bildene av den rykende ferske båten.

Publisert

Ved ankomst til Gøteborg  var den første utgaven av Goldfish 30 SC bare noen dager gammel. Likevel har den rukket å sprelle litt i vannet.

- Den presterte  lett over 40 knop, fortelles det fra den svenske importøren.

- Vi har tro på at den skal klare nærmere 50 knop med Volvo D6, som er det motoralternativet vi har, sier Henrik Sollie i Goldfish Boat.

Sett den før?

Mange vil dra kjensel på denne 30-foteren fra Sjøen for alle-messa i fjor, men det er ikke helt den samme.

Det var prototypen som kunne beskues i Lillestrøm. Den var kun et motorisert skall som ble prøvekjørt på vannet. Noen stor suksess ble den imidlertid ikke.

- Vi syntes ikke den gikk 100 prosent optimalt, og valgte å gjøre om detaljer på skroget. Selv om det var små detaljer som ble endret ble det en omfattende jobb, med konsekvenser for innerlineren i båten, sier Sollie.

- Rask og komfortabel

Det er nå første gang den nye sportscruiseren vises som en komplett ferdig båt.

- Vi har lagt vekt på å legge til racingegenskapene og samtidig lage en komfortabel båt, sier Sollie. For å få disse egenskapene er det brukt lette matterialer, som karbonfiber på dekk.

Fra et mindre vellykket år med den nye modellen i fjor går det mot produksjon av 10-12 båter i år, og produksjonen er allerede i gang.

Detaljer

Goldfish 30 SC har mange lekre detaljer, og skiller seg ut når det gjelder interiørløsningene. På dekk er det rikelig med sitteplasser, kjørekomforten er tilsynelatende på topp, om man foretrekker å sitte eller stå. Skal du ha båt med lyd, er det rikelig med høytalere og en subwoofer, med mulighet for tilkobling av i-Pod. Innvendig er det smarte, delikate løsninger, hvor man med noen enkle grep har full lengde for nattesøvnen med utsikt gjennom store takvinduer og en LCD-skjerm på veggen. Det er også noe man kan kalle midtkabin, men den egner seg kun for de minste.

Båtmessa i Gøteborg åpnet lørdag, og du har fortsatt uka på deg, om du vil ta turen ned for å se båtnyhetene. Båtliv har tips til reiserute som hjelper deg å kutte ned omkjøringen, etter veiraset på E6 ved Munkedal. Reker du ikke messa i Gøteborg finner du også oversikt over fremtidige messer i Norge og i utlandet.

Goldfish 30 SC

Lengte 9,45 meter

Bredde: 2,90 meter

Vekt: 2250 kilo

Pris, komplett utstyrt: 2.225.000 kroner

Powered by Labrador CMS