Rivena fra Mjøsa

Egil Kristiansen vil bygge lekre klassikere på Nes i Hedmarken.

Publisert

Sjøen for alle, Lillestrøm

–    Jeg er på jakt etter kunder som vil være med å bygge prototypen, sier en entusiastisk Egil Kristiansen. Han stiller ut tegningene til sine drømmebåter på «Sjøen for alle».

Båtene har med hensikt fått navnet Rivena, som gir assosiasjoner til de italienske skjønnhetene under navnet Riva. Også Rivena har vakre og klassiske linjer med skinnende overbygg i tre.

Forskjellen er at Rivena ikke bygges på Rivieraen ved Middelhavet, men på Nes ved Mjøsa, og at Rivena foreløpig kunnes finnes på tegnebrettet. Tre modeller er på planleggingsstadiet. En 23-foter med eller uten kahytt signert Geir Arnestad. Modellen uten kahytt heter Rivena 23 Runaboat, og modellen med kahytt heter Rivena 23 Touring. I tillegg er Kristiansen i gang med en klassisk dagsturbåt.

Eco

Dagsturbåten har fått modellnavnet Rivena 17 Eco fordi den har lettdrevet skrog og liten utenbordsmotor. Denne er Kristiansen i gang med å bygge, og han planlegger sjøsetting i høst. Kristiansen har fått noe støtte til prosjektet av Innovasjon Norge, og Oscar Johansen står bak datategningene av båtene. Ambisjonene er å komme i gang med serieproduksjon i vakuumstøp, forteller han til Båtliv.

– Jeg står her på «Sjøen for alle» for å finne en kunde som kan være med å finansiere den første 23-foteren. Vi snakker om finansiering i størrelsesordenen 800.000 kroner, sier Kristiansen til Båtliv.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS