RIB med vannscooter

Sealver RIB 525 har en vannscooter som motor.

Publisert Sist oppdatert

På utstillingen Salon Nautic i Paris tidligere denne måneden så vi Sealver RIB 525. Dette er en RIB bygget rundt en vannscooter. Dermed melder spørsmålet seg: Er dette en båt eller en vannscooter?

Spørsmålet er interessant fordi vannscooter ikke er definert som fritidsbåt i Norge, og er pålagt en rekke begrensninger som ikke gjelder for fritidsbåter generelt.

Produsenten hevder at løsningen gir en RIB som er rimelig i innkjøp og som oppnår høy fart. Vannscootere har som kjent rå akselerasjon.

Les også: Halvkriminiell sommerferie på vannscooter

Importør av Sealver er Drammensfirmaet Jettrade.no, som i sommer ble kjent over hele Norge gjennom rettsaken med Toll og Avgiftsdirektoratet. Saken dreide seg om at myndighetene krevde 12 millioner kroner i HK-avgift på salg av vannscootere, selv om disse altså ikke er klassifisert som båter.

Jettrade.no vant saken i Borgarting lagmannsrett i juni etter at Toll og Avgiftsdirektoratet først hadde tatt arrest i selskapets bankkonto slik Jettrade.no fikk problemer med å finansiere saken.

Båtliv kjenner ikke til om Jettrade.no har tatt inn båten som ble utstilt i Paris, men vi kan med sikkerhet fastslå at modellen ikke vil gjøre grensetrekkingen mellom båt og vannscooter noe enklere.

Les også: Kuvending fra de borgerlige i vannscootersaken