Prøvekjørt: TG Alfa & SeaStar 720 - Finske problemløsere

Nauvo, Finland: Våre finske venner har en suveren evne til å finne løsninger som svært ofte både fungerer meget godt og som gjerne danner skole.TG Alfa: Finsk kompromissløshet: I stedet for å klemme inn alle mulige tur- og overnattingsfunksjoner i sin nye walkaroundmodell, har TG Boats rendyrket flaggskipet som en rask skyssbåt for tøffe forhold.SeaStar 720: Lettbent arbeidsjern: I motsetning til TG har SeaStar beholdt «gjennomgangsløsingen» på alle sine modeller, og nye 720 følger dermed opp en like trofast nasjonal byggetradisjonsom TG med sin «walkaround».Min mening: Hvem blir med hjem? Begge båtene ble prøvekjørt under bransjemessen Finnboat 2010. Det var godt vær på testdagen, så «sjøprøvene» måtte utføres ved å låne grov hekksjø fra de store båtene som også krysset i skjærgården utenfor Åbo.

Publisert

Ulike «styrehusbåter» har vært en blå-hvit spesialitet i flere tiår, likevel klarer produsentene stadig vekk å finne nye, interessante variasjoner over temaet. 

De to relativt ferske modellene TG Alfa og SeaStar 720 er gode eksempler på dette. Båtene er nesten like store, begge drives av påhengsmotorer, begge har flotte sjøegenskaper, de har bortimot de samme fartsressursene og de samme bruksområdene: å fungere året rundt som raske skyss- og transportbåter. Ut fra disse felles grunnidéene har fabrikkene likevel skapt to totalt ulike båter.

Rask traktor

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS