Prøvekjørt: Bella 9000 Hybrid VS. Marex 320 ACC. Akterkabin-duellen

To nyheter med akterkabin er lansert i sommer, med hver sine fordeler og ulemper. Vi har prøvekjørt 320 ACC ogBella 9000 Hybrid.

Publisert

Akterkabinbåter er i skuddet igjen, etter at Marex lanserte den første båten med akterkabin i Europa på ti år, i 2008. Da det ble kjent at Marex ville lansere en tilsvarende båt på 32 fot, kom også Bella etter hvert på banen, og var til og med først ute med premiere på forsommeren. Båten til Bella lignet mistenkelig mye på Marex 370 ACC, og deres planlagte 32-foter, og det brygget opp til holmgang mellom finske Bella og norske Marex. Det er den norske designeren Espen Thorup som har designet begge. Men hvor like er egentlig disse to båtene? Begge båtene har akterkabin, men her stopper også mye av likheten. Bella fremstår som mye billigere, og kjøper du uten hybridmotor blir det nesten 700.000 kroner billigere å velge Bella. Det er mye penger å spare for en småbarnsfamilie som ønsker seg en akterkabinbåt med to store kabiner. Men vi må også ta en titt på utstyrslista før vi får sluttsummen. Mens du må betale rett i overkant av 46.000 kroner for baugtruster på Bella er det inkludert i prisen på Marexen. Men prisforskjellen er fortsatt stor.

Kvalitetsmessig fremstår båtene forskjellig. Mens Marex er mer rund i kantene er Bella mer kantete, og dermed billigere i produksjon. Vi kan også gå i detaljer, og se på muligheten for å stuve vekk fendere. Marex har plass til seks store fendere i et stuverom ved badeplatformen. Bella har fenderholdere i pull-piten, og vi opplevde under vår prøvekjøring at de sperret noe av utsikten for føreren. Marex føles veldig kompakt og fin når den kjøres, mens det var mer løst og flere lyder med Bella. Men det er ikke på alle punkter Marex kommer bedre ut enn Bella. På badeplattformen har Marex en luke som må løftes opp om man faller over bord og skal ha tak i redningsstigen. På Bella, derimot, er sikkerheten i høysetet, og du får tak i redningsstigen fra vannet, uten akrobatiske øvelser i iskaldt vann.

Noe som også skiller seg helt ut på disse to båtene er badene. Marex har et stort bad, med praktisk og god plass for oppbevaring av baderomsartikler, i tillegg til eget dusjkabinett med god ståhøyde. I Bella er badet langt trangere, den gode oppbevaringsplassen mangler, og det er heller ikke dusjkabinett. I stedet er en dusj montert ved siden av vasken, og alt som er i badet blir vått av mangelen på fornuftig skapplass.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS