Kjørte båt med 3,2 i promille

Etter at båtføreren kolliderte med kaien ringte tilskuerne politiet. Promilleprøven viste hele 3,2!

Publisert

27-foteren som Nøtterø-mannen førte var stålet eller muligens tjuvlånt fra en bekjent. Med monumentale 3,2 i promille hadde han fått det for seg at han skulle ut og dorge - og han visste hvor båtnøkkelen var gjemt.

Da politiet kom til stedet etter at folk på land hadde reagert på navigeringen satte føreren seg til overmål til motverge - og nektet deretter å oppgi personalia.

Nå har heisaturen fra 2020 kommet opp for retten. En helt edru tiltalt la alle kortene på bordet og erkjente seg skyldig. Mannen har vært rusmisbruker, men er nå under rehabilitering og har vært rusfri ett år.

– Tiltalte har vist vilje og evne til å ta tak i sine utfordringer. Dette må det legges betydelig vekt på, slik at ikke den gode utviklingen avbrytes ved at tiltalte må sone en fengselsstraff, skriver lokalavisen Øyene på Nøtterø i sin omtale av den mer enn fuktige båtturen.

Straffen ble derfor 45 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, en bot på fem tusen kroner og forbud mot å føre båter med krav om båtførerpapirer i to år.