Praktiske båter i skuddet
Praktiske båter i skuddet

Praktiske båter i skuddet

Salget av aluminiumsbåter øker. Folk ønsker praktiske båter.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Salget av aluminiumsbåter vokser. Arkivfoto Båtilv

Trenden i båtmarkedet i starten på 2013 er at folk ønsker praktiske båter som er enkle å vedlikeholde. Salget av aluminiumsbåter og RIB-er vokser, melder bransjen, som kan bakke opp påstanden med tall fra Statistisk Sentralbyrå.

 

Vi importerte båter med utenbordsmotor av andre materialer enn plast (aluminium, tre o.a.) for 60 millioner kroner fra januar til og med november 2012. Dette er fem millioner kroner mer enn i samme periode i 2011, da fasiten havnet på 55 millioner kroner, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

 

Les ogs: Båtlivet inn i 2013

– For båter med påhengsmotorer er trenden at etterspørselen etter lukkede båter fortsatt er dominerende, samt at det for åpne båter er en trend mot røffere og mer praktiske båter, som krever mindre vedlikehold fra eieren, sier markeds- og salgssjef Stein Harald Jørgens hos Suzuki-importør Erling Sande A/S.

 

–     Beneteau sine lukkede båter er fortsatt veldig populære og solgte like godt i 2012 som året før. For Capelli har vi opplevd økt etterspørsel etter RIB gjennom det siste året. For de andre merkene er det litt opp og litt ned fra modell til model, sier Jørgensen.

 

–      Vi ser at praktiske båter  og  aluminium er mer etterspurt, sier salgs- og markedssjef Henrik Thaulow i Yamaha Motor Scandinavia, som blant annet selger Buster og Pioner.