BÅTBYGGING: Fra fabrikken der Pioner bygges på Bjørklangen.
BÅTBYGGING: Fra fabrikken der Pioner bygges på Bjørklangen.

Lar deg bygge din egen båt

Hvis du ønsker deg båt, hvorfor da ikke bygge den selv? Vi har sett på norske Pioner og Skager som tilbyr denne løsningen.

Publisert Sist oppdatert

Skager som bygger snekker i Langesund var tidlig ute med å tilby en løsning der man kan bygge sin egen båt på nettleseren.  Etter  konfigurasjoner og valg kan du trykke en knapp for en prisforespørsel for din båtløsning.

Pioner tar ledelsen

Nå har Pioner i Bjørklangen nylig oppgradert deres nettside, og tatt skrittet enda lenger. Her kan du ikke bygge bare én modell, men ni forskjellige båtmodeller. Dette er båter fra 8 til 17 fot. Du velger farge, konsoll, oppbevarfingsløsninger, puter og annet utstyr som eksempelvis targabøyle, rekker og lanterne. Til slutt velger du også blant de forskjellige motorlalternativene som er aktuelle for denne båten.

PIONER 14: Her velger du selv hvordan båten skal bli.
PIONER 14: Her velger du selv hvordan båten skal bli.

Velfungerende

Båtliv har forsøkt å konfigurere et par av modellene til Pioner. Noe av det som virkelig imponerer er hvor responsiv denne nettsiden er.  Så for vi gjør valg legges de til på et blunk, og samtidig har du da prisen for den valgte pakken. Når man er ferdig med å konfigurere båten ber du om et uforpliktende tilbud, vel vitende omtrentlig hva den nye båten vil koste deg. Et stort pluss er at du i tillegg kan bla gjennom uutforskelige bilder, slik at du ser hvordan båten blir seende ut fra forskjellige vinkler. Brukervennligheten er høy, og båter du har påbegynt blir lagret under «mine båter».

LES OGSÅ: Robust og enkel folkebåt

Fungert i mange år

Skager sin løsning er også overraskende god til å vært tilsynelatende uforandret i mange år, og viser hvor tidlig de har vært ute med en god løsning.  Og her velger du motorløsninger når du sender prisforespørselen. Da kan du også velge annet utstyr som ikke er tatt med i den visuelle båtbyggingen på den første siden, som badeplattform, kalesje i bakvegg og ekstra styreposisjon. Her får du sett bare en vinkel hvordan båten din blir seende ut.

LES OGSÅ: Prøvekjøring av Skager 660 med hybridmotor

Skager er jo også dyrere båter sammenlignet med Pioner, og man kan her også avtale prøvekjøring før du forplikter deg for mye. Minuset her er at man ikke aner hva slags pris båten ligger på før man sender inn prisforespørsel, selv om den er uforpliktende.

TRADISJONSRIK: Skager 660 har man hatt mulighet for å konfigurere på nett i mange år.
TRADISJONSRIK: Skager 660 har man hatt mulighet for å konfigurere på nett i mange år.