Åpen og drivstoffgjerrig

Blant de lukke båtene fra svenske Delta har det kommet en åpen versjon. Bli med om bord i Delta 26 Open.

Publisert

Siden den første Deltabåten ble lansert i 2002 har det kommet et rikt utvalg av båter, fra 25 (D25 SC) til 54 (D54 IPS) fot. Delta 26 Open er den åttende båten i rekken, og viser Delta fra en helt ny side. Båten er designet av Ted Mannerfelt, og tanken med designen var å lage en daycruiser med sjøegenskaper som skiller seg i mengden.

Lavt forbruk

Båten kan motoriseres med opptil 320 hestekrefter, og skal ha en marsjfart på 40 knop med den største motoriseringen.  Topphastigheten er da 50 knop. Da båten ble testet av produsenten for første gang var det med en Volvo Penta D3 med 220 hestekrefter. Toppfarten var da 40 knop, og snittforbruket i 30 knop var på 0,8 liter per nautisk mil. Produsenten regner med at forbruket vil ligge på 1,2 liter per nautisk mil i 30 knop med 320 hestekrefter.

Moderne linjer

Båten har fått et moderne design, men samtidig også tidløst. Under båtmessa i Göteborg fikk vi demonstrert hvordan akterbenken gjøres om til et stor solseng med et enkelt grep. På styrbord side av akterbenken har båten fått etterlengtet plass for fendere. Under førerbenken har den et pantry vask og et kokebluss og et kjøleskap. Det er også mulig å forlenge benkeplassen med en benkeplate som legges over midtgangen. 

Lav takhøyde

Førerplassen er moderne, og den har til og med god plass for papirkart, over kartplotteren.

Selv om dette er en daycruiser på bare 7,5 meter, har den fått god soveplass under fordekket, og et bad med vask og toalett. Vi kjenner igjen mye av båtens design fra Delta 54 IPS, men størrelsen blir selvfølgelig en helt annen. Nærmer du deg 1,80 i høyde må du belage deg på å sitte med krummet nakke under toalettbesøket. Båten har lys innredning under dekk, noe som hjelper litt på romfølelsen.

Prisen for båt, før utstyr som ankervinsj, lydanlegg, kartplotter og dieselvarmer, og annet utstyr du ønsker med, er 1.295.000 kroner hos den norske importøren.

D26 Open

Lengde: 7,5 meter

Bredde: 2,60 meter

Vekt: To tonn

Dyptgående: 0,85 meter

Motor: 220-320 hk

Toppfart: 50 knop

Powered by Labrador CMS