PC som tåler mye juling
PC som tåler mye juling

PC som tåler mye juling

Aaeon Technologys nye mini-PC’er er to tøffinger som tåler det meste av fukt, temperaturvariasjoner og vibrasjoner.

Publisert

FOX-serien (FOX-120, 12,1" og FOX-150,15") er beskyttet etter IP65-normen og er også beregnet for betjening i direkte sollys med berøringsfølsom skjerm.

Som datamaskin er ikke spesifikasjonene allverden. Motoren er en Intel Celeron M 1.5G/ 600M Hz og maskinene kjører ikke Vista, for de som måtte ha slike lyster. Men på de fleste andre områder er FOX-ene kompakte og - grunnet den nøysomme prosessoren - strømsnille tøffinger.

- Maskinene koster 12-15.000, og er kraftige nok til for eksempel kjøre kartplotteprogrammer, sier Edvard Strømnes ved den norske importøren Metric Industrial AS.

De nye maskinene er altså moderat prissatt, men utsalgsprisen er basert på at kunden kjøper en del nødvendigheter i tillegg. For kjøperen må også velge lagringsenhet, og da kan både flash-minne og 2.5" haddisk settes inn.

I tillegg til den berøingsfølsomme skjermen kan naturligvis både tastatur, mus og andre usb-enheter, som dvd-spiller kobles på, ved siden av vanlige ethernet-enheter. Maskinene har også to COM-porter og muligheter for trådløs LAN og GPS med intern antenne.

- Dessuten vil båtfolk sette pris på at skjermene har en egen dag/natt-bryter, ved siden av at maskinene kan kjøre direkte på 12 volt, sier Strømnes.

Powered by Labrador CMS