Pass båten din, «Andrea» kommer!

Heftig storm ventes på Vestlandet. I kveld kommer den med full styrke.

Publisert

Flere nettmedier melder om stormen som nå kommer på Vestlandet. «Andrea» som denne stormen heter vil slå til mellom klokken 19 og 21 i kveld. I en pressemelding fra Storm Weather Center heter det seg at den da vil slå til med det som i metrologikretser kalles Den gifitge halen. Først kommer masse regn, opptil 40 milimeter på de mest utsatte stedene.

På Nordsjøen startet i går evakueringen av opptil 800 oljearbeidere. Allerede i ettermiddag vil stormen på Nordsjøen gi bølgehøyder på inntil 18 meter.

Blant dem som tar sine forholdsregler er Frydenbø båtsenter, som ikke ønsker noen reprise fra stormherjingene i fjor. Den gang sank flere av båtene, og stormen kostet dem flere millioner kroner i tapt fortjeneste. Denne gangen skal vinden være svært lite gunstig for beliggenheten til båtsenteret. Derfor har de nå leid inn kranbil i tillegg til egen heisekran. Båtene skal opp og i sikkerhet.

– Det koster, og vi mister en hel arbeidsdag, men det er verdt det, sier daglig leder Ståle Daae Børnes til BA.

Ønsker du å følge med på uværet har du muligheten til å gjøre det live. Båtliv har lenket opp til flere webkameraer og private værstasjoner langs norskekysten, en stor andel av dem i de berørte områdene. Der kan du også følge med på været på Ekofisk-feltet, hvor det ventes ekstremvær.

Bildeanimasjonen over er hentet fra www.grib.us.

Powered by Labrador CMS