Nytt fokus på Trebåtfestivalen

I år skal det igjen bli fokus på trebåter og kvalitet i Risør, lover arrangøren.

Publisert

Kritikken av og misnøyen med Risør Trebåtfestival, ikke minst i Seilas' reportasjer de siste årene, er møtt med konstruktiv nytenkning i Risør. I år har festivalen fått nytt styre og ny ledelse. Det er også lykkes arrangørene å få til et nært samarbeide med handelsstanden og byens myndigeter, noe som har resultert i at hele Risør går sammen om å lage en trebåtfestival med fokus på trebåten igjen.

Vekk med gjerdene

Gjerdene rundt selve utstillingsområdet blir borte og publikum kommer gratis inn. Den store og påkostede konserten blir også droppet, men erstattes med ikke mindre enn 45 ulike konserter og kulturelle arrangementer rundt om i den trivelige sørlandsbyen.

Teater blir det også - både i de gamle buene til Moens trebåtbyggeri og ute på Stangholmen fyr. I buene handler det om trebåtbyggingen i gamle dager, mens temaet for teateret på Stangholmen er Terje Vigen. Begge deler harmonerer jo godt med trebåtfokuset. Lørdag kveld blir det bryggedans på Dampskipsbrygga. Men først og fremst er trebåtene i fokus for det hele. Pressesjefen Reidar Knudsen lover at havnen blir full av flotte trebåter i år.

Større regattaer enn før

Oppslutningen fra både de klassiske treseilerne og motorbåtene er igjen på topp. Også regattaene ser ut til å bli større enn noen gang tidligere.

For barna blir det også mye spennende: Sjørøvertokt, klatrevegg, leirbål og besøk av barnas egen redningskrysser «Elias». Håndverksgaten er selvsagt med også i år, nå større og mer interessant enn på lenge. Her får vi se både trebåtbyggere, bødkere, repslagere og en smed  i sving med tradisjonelle kunster fra trebåttiden.

Med et festivalpass til kr. 75 kan du velge fritt i alle de kulturelle tilbudene med konserter og teater en hel dag til langt på natt. For alle de fire utstilingsdagene koster passet kr. 200 for voksne og 100 for barn. I år er festivalen utvidet med én dag: Åpningen finner sted torsdag den 2. august og siste dag er søndag 5. august.

Du finner mer informasjon om Risør Trebåtfestival på www.trebatfestivalen.no

Powered by Labrador CMS