Nye Fjord 39 klar til prøvekjøring

I midten av januar står den første fjord 39 klar til prøvekjøring. Båten har nettopp vært i vindtunnelen til Porsche.

Publisert

Like før. Båtliv har fått tilgang til det første brosjyrematerialet ment for Düsseldorf, en klar indikasjon på at Fjord og verftet nå mener alvor med den ferdige utgaven.

Fjord 39 er nå ferdig sammensatt, og den første prototypen har vært på besøk i Porsches vindtunnelanlegg for å sjekke aerodynamikken. Resultatene kan foreløpig ikke offentliggjøres før samtykke fra Porsche er gitt. Fjordfolkene venter derfor i spenning på dette.

-Det er vel første gang en båt ment for massemarkedet har gjennomgått slike grundige tester, sier direktør i Fjord, Morten Nordvold. 

Er det isfritt skjer prøvekjøringen i nærheten av verftet i Tyskland, hvis ikke skjer det i middelhavet eller et sted med egnede forhold. Fjordledelsen vil ikke garantere at båten kommer til Düsseldorf, men klarer de å holde tidsskjemaet, og værgudene er med, kan de sette båten på vannet rundt 13. januar. Det som er sikkert er at den åpne utgave vil være klar til Gøteborg.

Morten Nordvold i Fjord har forlovet seg så mange ganger når det gjelder denne båten, så han velger å være forsiktig med å love noe som helst. Men Båtliv erfarer at det vil være et enormt press på de tyske produsentene Hanse Boat om få båten klar til gigantmessen i Tyskland. Dette er tross alt en båt som er ment for det Europeiske markedet også.

Bak Fjord 39 står en av bransjens fremste og mest etterspurte konstruktører, Patrick Banfield som sammen med Mark Tucker fra Design Unlimited har skapt et helt nytt designkonsept

I det nye Fjordkonseptet ligger alt på et nivå. Ved å fjerne trinnene opp og ned mellom ulike nivåer, har Fjord 39 fått et interiør med en stil og romfølelse som langt overgår størrelsen. En overflod av lys gjennom de store vinduene, 4-delt skyvedør og takluker i glass gjør konstruksjonene enda luftigere og mer elegant. Aggressivt og moderne er stikkord verftet deler om seg med. 
  


Ytterligere to modeller, Fjord 34 og Fjord 44, begge designet av det samme teamet, er allerede i gang, men kan ikke ventes før senere i vår.

Den nye modellserien bygger videre på Fjords lange tradisjon for nyskapende og moderne design. På 70-tallet ble Fjord kopiert av alle når de kom på markedet med såkalte stikklugarer under selve cockpitdørken. I de senere år har Fjord vært kjent for de populære Fjord Ternene – internasjonalt anerkjent som kvalitetsbåter for kjennere.

Spesifikasjoner: FJORD 39

LOA: 11.99 m 39'3"

Bredde: 4.00 m 13'1"

Vekt: 7.5 t

Motorer: 2 x 370 HP

Fart: 40 knots

Vanntank: 215 l

Drivstofftank: 1000 l

Design Patrick Banfield / Jim Wilshire : Allseas Design

Interiør: Mark Tucker : Design Unlimited


Her er alle bilden av Fjord 39, I både lukket og i HT versjon.

Powered by Labrador CMS