Ny Targa-konkurrent

Finske Modius tar opp konkurransen med landsbrødre som Targa, Nordstar og Sargo. Men det er en stor forskjell om vi sammenligner med disse båtene.

Publisert Sist oppdatert

Modius har nylig offentliggjort tegningene av deres nye båt Modius 34. Og det er ikke noe tvil om at den har latt seg inspirere av andre targabåter som produseres i Finland. Men den har også kastet seg i en annen trend. Aluminiumsbåter tar en stadig større del av markedet i Finland, og Modius 34 kommer med aluminiumsskrog.

Modius 34 skal egne seg både som arbeidsbåt og til fritidsbruk. På akterdekket er det to layoutvariasjoner, en med arbeidskran og en annen med benker og to bord. Her skal det visstnok være plass til å dekke opp til 12 personer på det 3,4 meter lange akterdekket. Innvendig er det lagt opp til at man har det komfortabelt, med en stor benk rundt bordet på babord side. Her kommer en løsning som nærmest er blitt standard, at seteryggen på benken ved siden av førerstolen kan skyves slik at man enten har en benk der man sitter med kjøreretningen, eller at den blir en del av sofabenken rundt bordet. Båten får også køyeplasser for fem personer, fordelt i to kabiner.

Motoriseringen blir en dobbelinstallasjon av Yanmar 260 hk. Tørrvekten er 6,4 tonn, og bunkret opp og klar til tur blir vekten fort 8 tonn. Likevel skal den ha en toppfart på 34 knop. Prisen som er oppgitt fra Finland er 350.000 euro, som med dagens kurs tilsvarer nærmere tre millioner kroner. Modius 34 premierevises på båtmessen i Helsinki i februar. Og går alt etter planene blir det etter hvert lansert en Modius 28 og en Modius 40.

Kragstad AS vurderer å bli norsk forhandler for Modius.

– Men først vil vi se det ferdige produktet, sier Marius Kragstad til Båtliv.

Lengde: 10,85 m

Bredde: 3,50 m

Dyptgående: 1,0 m

Tørrvekt: 6400 kg

Drivstofftank: 800 liter

Motor: 2x260 Yanmar

CE-kategori: B