VINNER 2023: Leserne kåret Skartveit gjestehavn til Årets Gjestehavn i fjor. Hvem synes du fortjener å vinne i år?

Kom med forslag til Årets Gjestehavn 2024

Hvem fortjener utmerkelsen Årets Gjestehavn i 2024? Send oss dine forslag til kandidater!

Publisert Sist oppdatert

Hvert år siden 2006 har Båtmagasinets lesere kåret Årets Gjestehavn, en utmerkelse som gis til havner som yter det lille ekstra. Det er utvilsomt mange ildsjeler som legger ned mye arbeid i å holde gjestehavnene rene og trivelige. I Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn 2024 er ingen havner for små eller for store til å bli nominerte.

I de 18 årene som kåringen er blitt arrangert, har vinnerne ligget i Nord-Norge, på Vestlandet eller Sørlandet, men Oscarsborg på Østlandet har vært nære på å seire flere ganger.

Skartveit Gjestehavn på naboøya Halsnøy gikk seirende ut i fjor, med 37 prosent av de nær 3000 stemmene som da ble avlagt på Båtmagasinets nettbaserte avstemning. På solid andre og tredjeplass havnet da henholdsvis Klokkergården på Rødøy og Rosenlund Hamn på Sandsøya.

Kåringen foregår på den måten at leserne sender inn sine forslag til gjestehavner som de synes bør nomineres. Deretter legger redaksjonen i Båtmagasinet ut en liste med nominerte havner til avstemning på nett. Den gjestehavnen som får flest stemmer på vår nettbaserte avstemning blir vinner av kåringen Årets Gjestehavn.

Men hvem fortjener å heise gjestehavnflagget i 2024?

Send oss ditt forslag på mail til tips@batmagasinet.no eller på Båtmagasinets Facebooks ide! Forslagene må sendes til oss innen fredag 12. april.

Kriterier

Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn er basert på båtbrukernes opplevelse og preferanser. Det er ikke en klassifisering av gjestehavner etter formelle krav, men havner som foreslås vil likevel bli vurdert mot noen grunnleggende kriterier før den blir nominert. I denne kåringen er det leserne som foreslår og stemmer frem Årets Gjestehavn.

Det er fritt frem å foreslå og stemme frem en vinner av Årets Gjestehavn, men før en havn nomineres vil Båtmagasinets jury kvalitetssikre at havna imøtekommer disse grunnleggende kravene:

1. Havna må være en offentlig eller privat drevet gjestehavn (ikke naturhavn).

2. Havna må være åpen for alle som ønsker å besøke den.

3. Havna må ha grunnleggende fasiliteter som sanitæranlegg.

4. Havna må tilfredsstille kravene i temaveilederen til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) for brannsikkerhet i havner beregnet for småbåter.

5. Året etter at en havn har vunnet prisen, er ikke havna kvalifisert til å bli nominert.

 

Tidligere vinnere

2023: Skartveit på Halsnøy

2022: Helgøysund

2021: Bekkjarvik

2018: Arendal gjestehavn

2016: Mandal gjestehavn

2015: Bekkjarvik

2014: Skartveit på Halsnøy

2013: Tønsberg

2012: Klokkergården på Rødøy

2011: Farsund

2010: Farsund

2009: Husnes

2008: Helgøysund

2007: Bekkjarvik