Norsk storeslem i Düsseldorf!

To norske båter klarte den utrolige prestasjonen å ta hver sin førsteplass under kåringen av årets motorbåter i Düsseldorf!

Publisert

Årets nominasjon av årets motorbåt i Europa ble gjort innenfor fire kategorier, og de norske båtene var representert to av dem, og vant i begge. De to kategoriene Norge var representert i var sportsbåter mindre enn 30 fot og båter mindre enn 40 fot. I sportsbåter vant Goldfish 30 og bare med noen få poeng i akterenden kom Hydrolift 27.

    – Dette var fantastisk. Vi er et ungt selskap i Norge med få båter i produksjon, med 55 båter per år, sa en overrasket Henrik Sollie da han tok i mot prisen for Goldfishen.

    I klassen båter mindre enn 40 fot vant Fjord 40 Open. I denne klassen var også Skilsø Flybridge Cruiser 36 og presterte en femteplass, noe som også er en prestasjon, sett i lys av det store utvalget vi har i båter mindre enn 40 fot i Europa.

De to andre kategoriene var yachter mindre enn 50 fot og yachter over 50 fot. I juryen sitter representanter fra Europas ledende båtblader, deriblant Frode Pedersen fra Båtliv. Se alle de nominerte her.

Goldfish - vinneren i sportsbåter under 30 fot

Under premieren i Gøteborg gikk vi om bord i bare noen dager gammel Goldfish 30 SC. Dette er en båt som gjorde inntrykk allrede da, også blant våre lesere på nett. Artikkelen om Goldfish blitt en av de mest besøkte  på våre  batliv.no.  Dette var da en båt som hadde gjort seg til kjenne på Sjøen for Alle året før, men den gang var den bare et motorisert skall som bare så vidt var blitt prøvekjørt i vannet. Nå går den mot å bli en av suksessene til Sollie. Goldfish 30 SC har mange lekre detaljer, og skiller seg ut når det gjelder interiørløsningene. Båten var verdt å vente på og har nå gjort en knallsuksess.

Fjord - vinneren i båter under 40 fot

Som første båtblad var også Båtliv først ute med Fjord 40 Open. Denne båten er formgitt av folk som lever for fremtiden og ikke opphengt i forkvaklede oppfatninger av tradisjon, og en foreldet oppfatning av hva de tror markedet ønsker. Fjord har ikke spart på noe når det gjelder å optimalisere skrog og overbygg.

Hydrolift 27 - andreplass i sportsbåter under 30 fot

Båtliv var første båtblad i verden til å prøvekjøre Hydrolifts nykommer. Prøveturen ble en nytelse hele veien, fra null til 50 knop. Ordet kompromiss eksisterer ikke. Produsenten kaller fartsmonsteret familiebåt. Høyere fribord inne gir en trygg cockpit, og det er gitt plass til do og barneseng i tillegg til den store v-køyen. De kombinerte sitte- og ståstolene på dekk er spesiallaget til denne båten.

Skilsø - femteplass i båter under 40 fot

En av Norges mest spennende nye flybridgebåter. Da Båtliv i sommer prøvekjørte båten som første blad i verden viste den seg som en usedvanlig rask og moderne flybridgebåt. Båten ble nominert til tittelen ”årets båt” på Sjøen for alle i år. Juryen var imponert over hvordan man har klart å forene ny teknikk og byggemetoder med velprøvd funksjonalitet og gjennomtenkte løsninger.

Båtliv gratulerer og kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS