Fullbooket landstevne
Fullbooket landstevne

Fullbooket landstevne

110 båter er ventet til Forbundet KYSTENs landsstevne 18.-21. juli.

Publisert

TRADISJONSBÅTMØTE: Den gamle notgavelbåten "Sigurd" siger inn i gjestehavnen i Sandenssjøen.Arkivfoto: Linn Krogh Hansen.

Stevnet arrangeres i år i Sandnessjøen., med Alstahaug Kystlag som hovedarrangør, og kystlagene på Brønnøy, Dønna, Nesna og Vega på laget. Ifølge kysten.no  er det nå stengt for påmelding av nye båter.

– Havnekapasiteten er sprengt, samlet lengde på båtene er nå 1,4 km. Vi jobber med å få utvidet kapasiteten, og har innført ventelister, sier  stevnegeneral John Kåre Olsen til kysten.no.

Olsen forteller at tradisjonsbåter vil bli prioritert, mens andre moderne båter blir henvist til småbåthavna ,ca. 400 meter unna stevneområdet. 

Forbundet KYSTENs landsstevne arrangeres på forskjellige steder langs kysten en gang hver sommer. Det er en stor begivenhet for medlemmer og andre interesserte, som kommer langveis fra med båt for å delta.

Havna hvor stevnet holdes fylles opp av tradisjonelle fartøyer i alle størrelser, og på bryggene blir det vist fram gammelt håndverk.

Forbundet KYSTENs landsstevne arrangeres på forskjellige steder langs kysten en gang hver sommer. Det er en stor begivenhet for medlemmer og andre interesserte, som kommer langveis fra med båt for å delta. Havna hvor stevnet holdes fylles opp av tradisjonelle fartøyer i alle størrelser, og på bryggene blir det vist fram gammelt håndverk. - See more at: http://www.kysten.no/landsstevnet#sthash.EFyj8THM.dpuf

Powered by Labrador CMS