Bedre VHF-dekning på Mjøsa

Båtfolk på Mjøsa har lenge etterlyst bedre VHF-dekning. Nå har Telenor Kystradio tatt i bruk ny sender for den sørlige delen av innsjøen.

Publisert Sist oppdatert

Det er et yrende båtliv med vel 10 000 fritidsbåter og 6000 båtplasser på Norges største innsjø, og både fritidsbåteiere, Mjøsa Båtforbund, Eidsvoll Hurdal Røde Kors, Skibladner, Redningsselskapet, politiet og Øvre Romerike Brannvesen, har lenge krevd bedre VHF-dekning for Mjøsas sørlige del.

Leder av Telenor Kystradio, Terje Hammer.
Leder av Telenor Kystradio, Terje Hammer.

– Det er gledelig at vi kan informere om at en ny VHF-sender ble satt i drift den 16. mai. Den er lokalisert på Topphøgda, forteller Terje Hammer, leder av Telenor Kystradio.

På Telenor kanalplan vil senderen bli kalt MJØSA S, og den har to talekanaler: K16 (nød) og K65 pluss DSC. Mjøsa S dekker hele den sørlige delen av Mjøsa fra Tangen og ned til Minnesund, samt delvis opp mot Totenvika.

Det har allerede i mange år vært VHF-dekning lengre nord. MJØSA N dekker den nordlige delen av Mjøsa fra Svartnes opp mot Moelv, og delvis videre nordover. Senderen er plassert på Bangsberget og har også to talekanaler: K16 (nød) og K21 samt DSC.

Yrende båtliv på Mjøsa. Nå har Norges største innsjø fått bedre VHF-dekning.
Yrende båtliv på Mjøsa. Nå har Norges største innsjø fått bedre VHF-dekning.