Prøvekjørt: Nyheten Windy 40 Maestro
Prøvekjørt: Nyheten Windy 40 Maestro

Mest søkt av båter på Finn

Disse båtene søkes det mest etter på Finn.

Statistikken til Finn viser hvilke båter det søkes mest etter. Tidligere har Båtliv skrevet om de ti båtene som selges raskest på Finn, og gjennomsnittsprisen for daycruisere, cabincruisere, skjærgårdsjeeper og landstedsbåter.

Windy på topp - og bunn

Ser vi på søkstatistikken, så samsvarer ikke det helt med båtene som går raskest unna, altså har kortest liggetid på Finn,  før de fjernes eller markeres som solgt. Mest søkt av båter på Finn.no er Windy, mens dette båtmerket er på en 10.plass blant båter som selges raskest. Windy lå også på topp av de mest søkte båtene i 2016. Princess kommer på en andreplass blant de mest søkte. Dette er opp én plassering fra året før. Men Princess er ikke engang på ti på topp-listen blant båtene som selges raskest. Det samme gjelder Viknes som kommer på en tredjeplass av de mest søkte båtene. Viknes har rykket ned en plassering fra 2016 av de mest søkte.

LES OGSÅ: Stor interesse for ny Windy i 2018

Askeladden opp mange plasser

På en fjerdeplass av mest søkt kommer Askeladden som er blitt mye mer populær siden 2016, da dette båtmerket lå tre plassser lenger ned. Askeladden kommer også godt ut blant de med kortest liggetid på Finn, med en delt andreplass sammen med Uttern. Derimot er ikke Uttern på ti på topp-listen over båter det søkes mest etter. Så her er det få søk, men de som søker etter Uttern er tilsynelatende mer målbevisste.

LES OGSÅ: Askeladden vurderer ny 36-foter

Utenbordsmotor på båtsøk

Når brukere søker etter båt på Finn er det også mange som søker annet enn modellnavn. Mange søker blant annet Yamaha, og det så mye at Yamaha som er et motormerke kommer på en femteplass av de mest søkte båtene. Yamaha var ikke på listen for 2016.

Ibiza kommer på en sjetteplass blant de mest søkte båtene, og har rykket opp fra en bunnplassering i 2016. Ibiza er med andre ord blitt mye mer populært på bruktmarkedet i 2017. Samtidig er Ibiza også på en sjetteplass av båtene som selges raskest på bruktåtmarkedet.

LES OGSÅ: Yamaha F100 sprek som juling

Mange har som tidligere nevnt søkt Yamaha. På de to neste plasseringene er modellene motorisert med denne japanske utenbordsmotoren. Buster kommer på en sjuendeplass, mens Yamarin klarer en åttendeplass. Overraskende nok er ikke Buster av båtene på ti på topp-listen med kortest liggetid, men Yamarin preger toppen av denne attraktive listen. I hvert fall bør den være attraktiv for selgerne av disse modellene, da de tilsynelatende er lettere å få solgt enn andre modeller. For øvrig har både Buster og Yamarin rykket ned på listen av de ti mest søkte, begge ned to plasser.

Nimbus på vei ut

Ned har også Viksund rykket, fra en sjuendeplass i 2016 til en niendeplass i fjor. Men det virkelige store nedrykket av populære båtsøk er Nimbus, som har rykket ned fra en fjerdeplass til en tiendeplass.

LES OGSÅ: Nimbus med helelektris drift

10 på topp - båtsøk på Finn

  1. Windy (uendret)
  2. Princess (opp én plass fra i fjor)
  3. Viknes (ned én plass fra i fjor)
  4. Askeladden  (opp tre plasser)
  5. Yamaha (ny på listen!)
  6. Ibiza (opp fire plasser)
  7. Buster (ned to plasser)
  8. Yamarin (ned to plasser)
  9. Viksund (ned én plass)
  10. Nimbus (ned seks plasser)