Messas råeste

Innerst i en av hallene på Sjøen for alle står en båt som kan brumme litt ekstra. Kjøperne får USA-tur med kjøreopplæring i prisen. Se bildespesial av den velmotoriserte båten.

Publisert

Del på Facebook

» Se bildespesial!

SJØEN FOR ALLE/LILLESTRØM:

Det blå skroget er ekstra belyst, og gir et signal om at dette er en båt for de som ikke er redd for litt oppmerksomhet, som er garantert å bli lagt merke til når de kommer inn til en av Norges mange havner.

– Dette er en båt for de som er litt over middels interessert i båt, og som har økonomi for det. Det er ikke hvem som helst som velger en båt med disse fargene, sier Sebastian Skallyst i Speedboats.

Fire utenbordsmotorer

Prisen for båten som stilles ut er 3,4 millioner kroner, men det kjøres nå en introduksjonspris på 3,1 millioner. Inkludert i prisen er et kjørekurs i USA, der man ifølge importøren skal bli opplært av bransjens beste, slik at du får utnyttet båten til det maksimale.

For 3,1 millioner får du tre motorer, hver av dem på 300 hestekrefter. Er du villig til å bla opp litt ekstra kan du få enda litt fart, med fire 300-hestere på hekken. Den nesten 12 meter lange båten gjør 65 knop med 3x300, mens den skal klare 75 knop med 4x300. Det tilsvarer nesten 140 kilometer i timen. Båten kan også leveres med innenbordsmotor, da med to Yanmar.

– Selger dere noen av disse båtene da?

– Denne båten er allerede solgt, og vi har en lang liste over bestillinger. Sannsynlig er det 20 båter av den ekstreme varianten fra Nor-Tech i norske farvann allerede, så ja, det er godt marked for dem, sier Skallyst.

For fart

Skroget til 39-foteren er laget av glassfiber og kevlar, og har 24-graders twin-step. Dette skal gi gode kjøreegenskaper. Båten som stilles ut på messa har kabin foran konsollen, og foran er solseng og en sittegruppe helt framme ved baugen. Båten har sitteplasser for opptil 12 personer. Den midtstilte styreposisjonen har to store kartplottere. Og for at du skal være helt sikker på hvor fort du kjører, er en stor analog GPS-styrt fartsmåler i kjøreretningen.

Spesifikasjoner

Lengde: 11,8 meter

Bredde: 2,97 meter

Vekt: 4763 kg

Sittaplasser: 12

Sengeplasser 2

Motorer: 2-4

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS