Havna Live
HAVØRN-GUIDE: Ole Martin Dahle driver profesjonell guiding.
MIDT I NORGE: I Brønnøysund ble vi avbildet foran monumentet som forteller av vi er midt i Norge. av lokalavisens fotograf.
KJENT LANDEMERKE: Torghatten utenfor Brønnøysund er kjent for sitt karakteristiske hull, som er 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt.
ÆRFUGLKURS: Ludvigsen på Hysværøya har akkurat holdt et kurs i sanking av ærfuglfjær, og ungdommer fra Ørlandet Folkehøyskole var blant deltagerne.
ÆRFUGLKURS: Ludvigsen på Hysværøya har akkurat holdt et kurs i sanking av ærfuglfjær, og ungdommer fra Ørlandet Folkehøyskole var blant deltagerne.
På vei til Hysværøya passerte vi «Himmelgrå».
Jørn Finsrud
Askeladden P80
UTGANGSPUNKT FOR FISKETUR: Engelskmannbryggen i Henningsvær.
ELDGAMMELT HÅNDVERK: Keramikk er et eldgammelt håndverk, forteller Cecilie Håland, som har eget verksted og butikk på Engelskmannbryggen.
Tromsø

Mellom havørn, vikinger & troll

Vannet er krystallklart og turkis, som i Sydhavet. Snøen sniker seg ned mot fjæra, og fjellene løfter seg mot himmelen. Vi er på vei nordover fra Trondheim til Tromsø i en Askeladden P80.

Publisert Sist oppdatert

«ØRN!» annonserer Ole Martin Dahle. Over åskammen mot nord ser vi et digert flyvende teppe av en fugl komme glidende mot oss. Den tar noen dovne vingeslag og sirkler rundt et par ganger før den stuper ned mot oss. Dahle har «fuglebrett» for havørner. Han har nettopp kastet ut en halvtint sei. Om bord venter vi med hvert vårt speilreflekskamera. 

Det går fort når den først kommer. Havørna er nesten uvirkelig stor. Jeg er overrasket over at autofokusen klarer å holde følge, men bildene blir skarpe og fine. Full klaff på første forsøk!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER