Manøvrering og miljø på moten

Motorbåttrenden i 2009 er miljø og manøvrering. Scandinavian Boat Show i Stockholm tiltrekker seg mange mennesker, som vil se nyhetene.

Publisert

Stockholm, Sverige

Denne helgen er det båtmesse i Stockholm, og messen kan skilte med åtte verdensnyheter. Nyhetene på motorbåtsiden er NordWest 370 Sport, Delta 34, Minor 25, Forbina 40CC.

Besøket er bra. Foran hovedinngangen er det lang kø av mennesker lørdag formiddag. Foran verdensnyhetene står titalls mennesker i kø for å ta en titt. Utstillerne mener salget er brukbart.

Normalår

Båtbransjeforbundet Sweboat har utarbeidet en prognose som viser at det i løpet av 2008 blir solgt ca 17500 båter i Sverige. Det er samme antall som i 2005. – Båtsalget har vokst nesten uavbrutt i 15 år, med et markant toppår i fjor med 25 prosent vekst fra 2006. Nå ser vi en normalisering. Nybåtsalget synker, mens det såkalte ettermarkedet (service, opplag og utstyr) fortsatt har en god utvikling, sier Mats Eriksson, som leder Sweboat.

Trender

Arrangørene av Scandinavian Boat Show peker på tre tydelige trender ved inngangen til 2009. Interessen for miljøet vokser, og på messen er det flere utstillere av elektromotorer og hybridmotorer. Bruk av ask i stedet for teak i interiør og dekk er også uttrykk for miljøtrenden.

I stedet for fart legger motorbåtprodusentene vekt på drivstofføkonomi og manøvreringsegenskaper. Flere av båtene utstyres med de nye styresystemene fra Volvo Penta (IPS) og Mercruiser (Zeus), som gjør at båten kan styres omtrent som en bil.

På motorbåtsiden er trenden hard top på stadig større båter. Blant hard top båtene som stilles ut i Stockholm nevner arrangørene norske Marex 370 ACC, NordWest 370 Sport, Riviera 3600 og Nimbus 360. Følg med for flere nyheter fra Stockholmmessen i dagene som kommer.

Se flere motorbåter på batguiden.no – Norges største båtutstilling på internett.

Powered by Labrador CMS