Dagens havnetips:

Lokker med ny strand og restaurant

Sætre i Hurum har fått to nye attraksjoner i gjestehavnen.

Publisert

HOVEDBILDE: Sætre har fått en nydelige liten sandstrand rett ved gejstehavna. Foto: Linn Krogh Hansen.

Sætre er kommunesenter i Hurum, og har en god gjestehavn med uproblematisk adkomst. Her er de fleste fasiliteter, inkludert drivstoff, vann, strøm, nytt butikksenter, dyrlege og flere spisesteder.

I havnen finner du også sykkelutleie, hvor du kan leie på time,- dags- eller ukesbasis til en rimelig penge.

Hvit sand

For en knapp uke siden fikk gjestehavnen en ny attraksjon, til glede for både lokale og tilreisende. Bukten til venstre for gjestebrygga er ved hjelp av påfylt hvit skjellsand nå forvandlet til en flott, barnevennlig strand. Bak stranden er det god plass på gresset, og kort vei til bilparkeringen og sentrum i tettestedet.

100 år gamle retter

Nytt av sesongen er også spisestedet på gamle Sætre gård, som ligger rett overfor gressplenen bak sandstranden. Restauranten “Spisehuset” åpnet i november, og tilbyr sesongriktige nordiske retter basert på den 100 år gamle håndskrevne kokeboken som ble funnet i huset etter Asta Sæthre.

– Vi bruker dessuten norske tradisjonelle, navn på rettene. “Spare Ribs” heter her “kambein”, forteller servitør Hedda Valen, som viser meg rundt i lokalene.

Særegent for stedet er at man som gjest  mer eller mindre kan velge fritt hvilket av rommene man vil spise i. Den store stua og de små rommene står mer eller mindre urørte, og man har følelsen av å gå rett inn i et hjem slik det må ha sett ut for 100 år siden.

– Få med at maten er kjempegod, sier to voksne damer. De har funnet seg en god plass ved vinduet i det som kunne vært deres egen bestemors stue. Tvers over rommet, foren et gammel piano, sitter to gutter, som er på gjennomreise med båt.

I tillegg til Spisehuset er Losen restuarant og pub på brygga svært populær, med flere arrangementer gjennom sommeren.

Sætres gjestehavn befinner seg på den nordligste brygga. Her fortøyes langsides, om nødvendig i flere lag. Du ligger trygt i alle forhold, og spesielt lunt i sørvestlig vind. Skulle det være fullt, kan du ligge på svai i Sætrepollen eller mot land på vestsiden av Torvøya.

Finn en havn

havna.com finner du bilder og informasjon om enn 850 gjestehavner og 300 naturhavner. På havna.com finner du også turtips og artikler om båtlivet.

Del et bilde

Del dine turtips og sommerbilder fra årets båtferie på facebooksiden til havna.com. De beste bildene premeieres med tre utgaver av magasinet Båtliv.

Powered by Labrador CMS