Måker

Luksusbåtene møtes i Svolvær

I havnen ligger en Sunseeker Predator 75 og en Fleming 55. Svolvær er det nye innstedet for sjøens jetsettere. Se bildespesial.

Publisert Sist oppdatert

Svolvær

Lofotens hovedstad syder av liv når Båtliv besøker Svolvær. I havnen ligger båter fra England, Nederland, Frankrike og Tyskland, og selvsagt fra Norge.

En mørkfoliert Sunseeker Predator 75 siger inn i havnen. Den er norsk, på vei nordover til Tromsø, og blir straks omtalt som batman-båten på kaikanten. Tvers over havnen ligger en Fleming 55 med britisk flagg.

På brygga syder av liv og folk av alle nasjonaliteter. Båtliv blir med turoperatøren XX Lofoten ut på fisketur med en 100 år gammel Listaskøyte. Om bord er folk fra Sveits, Russland, Sverige, Danmark og Norge. Vi haler om bord et titalls velvoksne torsk opp mot ti kilo samt et utall småsei ved Skrova. Seien trekkes i kokende saltvann og serveres om bord med flatbrød og rømme. Nederlandske Liseanne de Belcourt er skipets guide og kokk, og dessuten rå til å filetere torsken på ripa.

Delikatesse

Fisketuristene får beholde dagens fangst. Vi har fanget en lekker taretorsk og oppsøker en av de flotte restaurantene på brygga for å få tilbredt fisken. På restauranten Du Verden tar kjøkkensjef Fredrik Sockenberg oss i mot med åpne armer.

På minutter blir torskefileten omgjort til en dampende delikatesse servert med asparges, reker, dill, gressløk, gulrøtter, egg, vårløk, potetmos og rikelig med rennende smør. Vi nyter måltidet på kaia, der turister av alle slag driver forbi på kaipromenaden.

Noen er kommet hit for å klatre i fjellene, noen for å dykke, mange for å fiske og alle vil oppleve midnattssol og vakker natur. En flokk japanere er på vei til Du Verden for å spise kråkeboller og rått hvalkjøtt.

Hvis Tromsø er Nordens Paris, må Svolvær nå være Nordens St.Tropez. Et steinkast unna for troll ligger Trollfjorden, som er vårt neste mål på testuren med Viknes 830 fra Buholmen Båt i Bodø.