Liten familiebåt

Aquador 22 C er en liten familiebåt med soveplass til fire for litt over en halv million kroner.

Publisert

Del på Facebook

Sjøen for alle, Lillestrøm

Etter kriseåret 2009 slår båtbransjen nå tilbake med nøkterne og prisgunstige modeller.  Eller hva sier du til en bobåt med fire køyer, toalett, kokebluss og varmeapparat til litt over en halv million kroner? Vi snakker da om finske Aquador som er kjent for høy kvalitet på skrog og innredning. Og vi snakker om en båt som er fullt utstyrt med motor og utstyr.

Finske Aquador 22 C er blant nyhetene som stilles ut  for første gang i Norge på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uka. Båten forhandles av Jeløy Båtsenter i Moss, og daglig leder Ulf Bjørnstad er begeistret for den lille nykommeren i Aquador-familien.

Kompakt

-    Du finner ingen bedre bobåt på 22 fot enn denne. Fordi båten har utenbordsmotor har man fått plass til dobbeltkøye under akterdekket. Forut er det også dobbeltkøye. Med denne båten kan en familie med barn dra på overnattingstur uten problem, sier Bjørnstad.

Båten er en lukket båt med akterdør, av typen som lenge er blitt betegnet som vestlandsbåt i Norge. Bjørnstad forteller imidlertid at denne typen båter er på fremmarsj også på Østlandet. Båtene er praktiske til overnattingsturer, fiske og frakt og med varmeapparat får man en lang sesong også i vårt kalde land.

Aquador 22 C er rett og slett en kabincruiser i kompaktformat. Her er et lite akterdekk med sitteplasser. Under leideren (trappen) ned i båten ligger akterlugaren med dobbeltkøye. Toalettet er i et skap på babord side.

Lys

Førerplassen kan vippes opp og under finnes to kokebluss. Under dette igjen står kjøleskapet.

På babord side er det sittegruppe for fire. Forut er det leider opp til en stor luke med adkomst til fordekket. Under fordekket er det køyer for to.

Båten er lys og trivelig med store vindusflater og panoramautsikt. Det er bra med skuffer og skap og stuerom. Det elektriske panelet er en ryddig Navix-tavle knyttet til to batterier.

Mercury

Båten som stilles ut på «Sjøen for alle» er utstyrt med en 175 hestekrefters Mercury Verado og koster da 734.300 kroner. Ustyrt med en 135 hk Optimax-motor koster samme båt 596.000 kroner.  Da er toalett med septik, kokebluss, kjøleskap og varmeapparat inkludert i prisen.

– Med innenbords diesel motor ville denne båten kostet et par hundre tusen kroner mer. Mye av plassen ville gått bort til motor, og det ville vært mer støy under kjøring, sier Bjørnstad.

Flere båt-og utstyrsnyheter kan du se på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS