Kano, seil- eller motorbåt

Ugh, ugh, skal det være seil eller motor i dag, mon tro?

Publisert

Denne hybriden av en seilbåt og en motorbåt, og slående lik en kano, sto stilt ut på Genova Boat Show i forrige uke. Produsenten som kaller seg 4 You Six skal vissnok fått en ide om hvordan fremtidens båt bær være. Den skulle være lettdrevet, eller lettseilt, den skulle være sjødyktig og ha god plass om bord. Båten er ingen nyhet. Den ble første gang lansert for fire år siden.

Til tross for det smale, kanolignende baugpartiet, har de klart å utnytte plassen godt. Foran er det en enorm lukket stueplass, stort nok til å laste med seg det meste man trenger av turutstyr. Og det er til og med mulighet å sove der nede, om man virkelig skulle få behov. Men da må du ta til takke med lav takøyde.

Båten har benker langs rekka og i akterenden, og er godkjent for seks personer. Versjonen som sto tilt ut i Genova var motorisert med en liten dieselmotor og rorkult. Du får den også med en 1,9 kilowatts elektrisk motor som gir en hastighet på fire knop. Velger du seil før du også med en liten motor på 11 hestekrefter, og den leveres med et hovedseil på 17,23 kvadratmeter og en gennaker på 25 kvadratmeter.

Prisen for seilversjonen er 16.000 euro, mens motorversjonen, med en 13 hestekrefters motor, koster 19.500 kroner fra produsent.

4 You Six

Lengde: 6,27 meter

Bredde: 2,48 meter

Vekt seilbåtversjon: 750 kg

Vekt motorversjon: 800 kj

Motor motorversjon: 14 hk

Powered by Labrador CMS