SKADER: Det er langt fra noe godt liv for beboerne i Karibia nå om dagen.

Seilere hjelper Karibia

Det er stor krise på de Karibiske øyene, og med ny orkan vil det bli riktig ille.

Publisert Sist oppdatert
FJERNER: Hjelpemannskaper tar nå ned utstyret som akkurat var satt opp, for å forsøke å redde det fra orkanen Maria.

– Jeg tør ikke tenke på hvordan de har det på de Karibiske øyene akkurat nå, forteller Øivinn Brudevoll til SEILmagasinet. Han har vært mye i De Britiske Jomfruøyene, og er i gang med å hjelpe befolkningen på øyene.

Orkanen Irma skadet 80 prosent av cherterbåtene på BVI 6. september. 

Treg hjelp

– Det har vært svært utfordrende å få ut forsyninger ut til de mindre stedene. Nødhjelpen er topptung, dårlig organisert, forteller Brudevoll. Han forteller at det lille som er satt opp etter stormen vil bli blåst over ende igjen nå som orkanen Maria er på vei.

– Det er satt opp midlertidige telefonstolper, men disse har dårlig støtte og vil falle raskt. Da dør kommunikasjonen igjen, frykter Brudevoll.

På øya Barbuda er 95 prosent av bygninger ødelagt, og alle 1800 beboerne er evakuert.

– Jeg har bodd på samme hotell i 25 år i Cane Garden Bay på BVI. I fjor ble det lille stedet renovert, men åpnet for meg. Jeg var den eneste gjesten, forteller Brudevoll. Nå er stedet knust. Han forteller at de lokale er uten forsikring, og trenger all hjelpen de kan få.

Og oppfordrer seilere til å benytte BVI Relief Fund. 

Ny orkan

Maria knuste den fattige øya Dominica i natt, som ligger sydøst for BVI. Maria er på vei nordvestover, og vil berøre øyene som ble rammet av Irma, men sentrum for orkanen som nå er oppgradert til kategori 5, vil sannsynligvis ligge litt lengre syd.