Internasjonal presse tester norske båter

For første gang arrangerer NORBOAT et større testseminar hvor hele den internasjonale båtpressen er invitert for å se og prøve det vi lager av båter her hjemme.

Publisert

Det myldrer på fjorden nå i dagene etter båtmessen i Sandvika. Mange er på tur hjem til sine respektive havner, andre er på fjorden for å vise seg frem.

NORBOAT arrangerer i disse dager en større presentasjon med muligheter for test av sentrale norske båtaktører. Noen nye, andre like gamle som plastbåten i Norge.

Til sammen er det 16 båter som skal testkjøres. Askeladden, Windy, Marex, Hansvik, NB, Nidelv, Pioner, Skilsø, Skibsplast, Viknes, Viksund, Vågen og nykommer Seaco. Tunge aktører som opplever motvind om dagen, men som alle mener de har muskler til å klare seg gjennom den internasjonale krisen som nå råder i båtmarkedet.

Sistnevnte ønsker igjen å satse på selvbyggesett. Et marked som har ligget dødt de siste årene, men som nå begynner å røre på seg igjen, i følge Seaco Boats.

På testseminaret deltar journalister fra Tyskland, England, Russland, Ukraina, Tsjekkia, Finland, Spania, Frankrike, Sverige, Danmark, og selvfølgelig Båtliv fra Norge. Første dag av seminaret hadde Kavringen båtsenter som base, mens tirsdag er det Holmen Fjordhotell som er utgangspunkt for testene.

Sjøheimevernets båt fungerer som fotobåt for pressen.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS