Infinity på plass i Sandvika

Den nye norske sportsbåten Infinity premierevises nå i Sandvika. Selv om båten ikke var helt ferdigmontert var køen lang for å komme om bord i nyheten.

Publisert

Infinity Performance Boats startet på tegnebordet i 2006 da designer Anders Romberg bestemte seg for å utvikle den optimale daycruiseren for skandinaviske forhold.  Om han har klart det vet Romberg mer om etter helgens visning i Sandvika. Da vi var om bord lørdag etter middag var det i hvert fall kø for å komme om bord.

-Filosofien er å bygge og selge båter vi selv vil ha, sier han. Det betyr båter med fokus på fart, kvalitet, design, funksjon og drivstofføkonomi. Dette er ingen billigbåt, og prisener foreløpig satt til 570 000 avhengig av utstyr og motor. Messebåten var priset til straks over 600 000.

Undervannskroget er et modernisert, tidligere Stormway F-23 skrog, forlenget i hekken. Dyp V-bunn med step, samt en modernisert "speed ski" gir maksimale farts- og sjøegenskaper, økonomisk drift, komfort og trygghet.

Vi kan også se linjer til både Hydrolift og Goldfish i flere av detaljene til denne nye sportsbåten. Blant annet den buede frontruten har klare likheter med Goldfish 31. Men hvorfor ikke videreføre det som er vakkert?Sammenlignet med sine søsken fra Østfold som Hydrolift, Cormate og Goldfish, er Infinity helt klart en mer enkel og mainstream båt i designet. Den er langt fra så påkostet som sine opphav, selv om dette ikke avspeiler seg direkte i prisen. 600 000 for en 24 foter er fortsatt mye penger.

Innvendig er det en enkel benk bakerst. Stolene er hjemmelaget, bra sidestøtte som vi forventer av en sportsbåt. På baksiden hadde designeren montert to klappsetere som var noe slarkete. Kabinen er stor i seg selv, men det er klart det blir mye åling for å komme seg til sengs. En toalett var planlagt under cockpitdørken, men ikke på plass.

Infinity 24 CR er en ekte "performance boat" med sine fartsegenskaper; 50+ knop med 200 hk og 60+ knop med 300 hk. Den leveres i fargene rød, hvit, grå og blå.

-Infinity Performance Boats bygges hos Skagerrak Marine Service i Strømstad. Skagerrak har bygd raske båter siden 1995 og har den beste kunnskap og ekspertise for nettopp slike båter. Alle Infinity båtene legges opp for hånd og er "HAND MADE" fra A til Å. Dette sikrer 100% kvalitet i alle ledd, sier Romberg.

Beregnet HK og fart150 hk  42 knop

200 hk  50 knop250 hk  57 knop
300 hk  60+ knop

Tekniske spesifikasjoner Lengde: 730 cm

Bredde: 210 cm
Vekt: fra 1000 kg
Tankvolum: 150 L.

Sitteplasser: 8Køyeplasser: 2 (+2/3 under kalesje)
Motor: 150 - 300 hk

Fart: 42 -60+ knop

CE-kategori: C

Design: Anders Romberg

Powered by Labrador CMS