Høstmesse med flytende godbiter

Høstens «Båter til sjøs» i Bergen har nå åpnet på messesenteret Arenum i Solheimviken, med et rikt utvalg båter i den øvre prisklassen, et par nyheter, en håndfull riktig gode tilbud på både nye båter og demobåter - og ikke minst noen snusfornuftige, gode kjøp i lavere prisklasse.

Publisert

Messen, som er vestlandets største flytende båtutstilling er åpen frem til søndag ettermiddag. Vel 130 båter er utstilt, flertallet kan oppleves i sitt rette element - på sjøen.

Og det er altså en del godbiter, både i motoravdelingen og for seilbåtfolket. For sistnevnte kategori kan vi nevne en nesten utrolig lekker Moody, som i likhet med messens Hanse-båt kan gi selv den mest innbarkede motorbåtentusiast lyst til å konvertere. For her må man slett ikke gi avkall på luftige, åpne salonger med god utsikt. Også en 38-fots Lagoon-katamaran imponerte, i alle fall hva angår forholdet mellom pris og plass. Bred nok båtplass kan kanskje bli et verre problem enn selve investeringen.

Men som vanlig er motorbåtene i flertall. Vestlandsfabrikkene er naturligvis godt representert, og også mange av modellene fra de andre norske produsentene er på plass - pluss et stort antall importbåter. Her er det både små dagsturs- og fiskebåter og gigantcruisere på 70 fot, vi finner joller for maks fire hester på hekken til ultraråskinnet Nor Tech 36 Supercat, den raskeste båten som noen gang er stilt ut i Bergen. Katamaranen gjør vanvittige 116 knop, eller ca 215 kilometer i timen og i løpet av messen kan et utvalg heldige gjester vinne en tur med fartsuhyret.

I andre enden av fartsskalaen kan det virke som om snekkene er på vei tilbake - både Polar, Agder og Inter har tatt turen til Bergen for å friste med muligheter for dieselsnilt båtliv neste sommer.

Blant andre interessante båter på «Båter til sjøs» noterte vi blant annet norsk lansering av to svære amerikanske Mainship-trawlere og trebåtbyggeren Dolviks utrolig lekre 31 fots mahognibåt. Sistnevnte kraftpakke fra finsnekkerne i Marikoven var den ene av fattige to trebåter på messen. For plasten dominerer, og det er bare å bade i lekre former, forseggjorte interiører og avansert teknikk - og samtidig sjekke tilbudene.

For med økonomistorm i USA og og en haglskur av permitteringer i norsk båtbransje er det mange forhandlere og produsenter som kutter prisene til beinet på  messen. Inne i hallen er det også gjort plass til et godt utvalg båter, ved siden at en rekke utstyrs- og tjenesteleverandører er på plass, og også her er det mulig å få fast fisk på gode tilbud. Blant annet observerte vi en komplett daycruiser med hardtopp og femtihester for under 140.000 kroner!

Men er det noe nytt fra Norge på messen? Joda, et par nyheter fra norske produsenter kan nevnes, blant annet har Viknes et ess i ermet for de som liker seg i høyden selv om modellen ennå ikke er bygget, og Skipsplast lanserer nye 660DC. Følg med på batliv.no for oppdateringer.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS